perjantai 23. heinäkuuta 2021

ETKO Lotus Position

  • Tyyli: Hazy Pale Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: ETKO Brewing, Helsinki, Suomi

Jokusen kerran olen taipunut myöntämään, että olutpullo tai -tölkki on päätynyt koriini puhtaasti etiketin vuoksi. Kaunis on kuviointi tälläkin kertaa, mutta ostopäätös tapahtui kuitenkin puhtaasti nimen perusteella. Lotus Position kun on niitä hienoja englanninnoksia, jotka kuulostavat omaan korvaan tökerösti suomesta käännetyiltä, mutta yllättäen ovatkin ihan oikeita englanninkielisiä termejä. En tiedä pysyittekö mukana, mutta omaan päähän tämä kuulostaa kiehtovalta.

Lotusasennossa en olutta kuitenkaan kankeuttani maistellut, mutta oluen juoni kuitenkin tukee nmityksen tarinaa. Lotuskukkaan taittuvan kuvioinnin koristama Haze Pale Ale on nimittäin humaloitu Lotus-, Citra- ja Idaho 7 -laijikkeiden voimin. Tiesin jo ostohetkellä, ettei tämä yhdistelmä ehkä sitä itselleni parhaiten osuvaa tropiikintäyteistä hedelmämaailmaa tarjoile, mutta nimen vuoksi oli pakko kokeilla.

Olisin siis ollut se ärsyttävä untappaaja, joka tietää jo valmiiksi, ettei olut ehkä ole itseänsä varten, mutta arvioi sen silti… Nyt olen ehkä astetta ärsyttävämpi, kun teen arvioini blogimuodossa guugletettavaksi. Mutta itsepähän nimesitte niin, että minua jotenkin pöllön ajatelman kautta kiinnostutti. Oluena toki ihan toimiva ja mieluusti minunkin suuhuni kumoutuva tuotos, joskin selkeämmän trooppista makuja näissä lähtökohtaisesti suosinkin.

Sweet, succulent bursts harmonize with creamy vanilla, berries and orange flavours and result in a juicy, mouthwatering pale that really puts a smile on your face.

ETKO Lotus Position
ETKO Lotus Position

Sameahko, nätin vaahdon nostava, perusvaalea olut. Tuoksu ei edusta omaa nenää eniten miellyttävää sorttia. Se on toki suht aromaattinen, etupäässä appelsiininkuorinen, hieman yrttinen, vaalean marjainen ja ehkä kukkaisen sitruksinen.

Maku nojailee tuoksun suuntaan. Nyt mukana on vaniljaisuutta appelsiinisen hedelmäisyyden tahdittaessa aromaattista, suht kuivaa tunnelmaa. Vaaleaa, humalperäistä marjaisuutta, kukkaisuutta ja kevyttä sitrusta. Ihan jees, mutta tosiaan vähän ohi omista mieltymyksistä.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti