lauantai 24. heinäkuuta 2021

Frontaal Rhodesian BA Blend 2019 Vol. II


Frontaal Rhodesian BA Blend 2019 Vol. II

Tömäkät ja mieltälämmittävät ohraviinit kuuluvat omien suursuosikkieni joukkoon, joskin niiden kulutus on runsaan vitamiinipitoisuuden vuoksi kohtalaisen vähäistä. Tämä Frontaalinkin mainio purkillinen odottelu oikeaa hetkeä hyvän tovin ja samoin teki arvion puhtaaksikirjoittaminenkin, mutta nautintojen äärellä ei tunnetusti kannata hötkyilemän.

Olut on tynnyrikypsytetty versiointi panimon core-sarjaan kuuluvasta Rhodesian Barley Winestä. Jenkkityylinen ohraviini on näemmä saanut rinnalleen useammankin eri aikoina tuotetun ja hieman eri tavoin kypsytetyn variantin ja esimerkiksi tämä vuosilukua 2019 tunnustava ”kakkoserä” on kerännyt voiminaan sekä japanilaisissa että skottien Speysiden alueen viskitynnyreissä. Tarkempia tislaamoita tai viskilaatuja ei näemmä missään lähdetä avaamaan, mutta maantieteellinenkin sijainti on varsin kiva lisätieto. Oluen nimi lienee kaikuja buuriajoista, eritoten sisämaahan pyrkineistä trekboereista, mutta tämä on puhdas arvaus, enkä oikein muutakaan yhteyttä kolonialismin aikaan viittaavalle nimelle keksi-

Vaikka Frontaalin esitys ehkä vähän kevyeksi pyöreytensä suhteen jääkin, on näissä aina jotain niin perin tunnelmallista ja mieltä kutkuttavaa mystisyyttä. Arvokasta menoa ja ajatuskiin upottavia hetkiä.

Frontaal Rhodesian BA Blend 2019 Vol. II

Punakanruskea, nätin vaahdon kaunistama olut. Alkutuoksu on karkean jalluinen. Ehdin jo säikähtää, mutta aika pian tuo kumminkin asettuu. Aika vahva ote viskimäisellä, kuivalla ja puisella tuntumalla tuoksusta on, mutta ihan järjellisissä rajoissa silti liikutaan. Kypsää ja kuivattua hedelmää, kevyen karamellista, hieman paahtunutta mallastakin löytyy.

Maku on aika tahmea. Tarkoitan paahtuneen siirappista, karamellista maltaisuutta, jossa kypsä kuivahedelmäisyys tehostaa vastaiskua sikunaisemmalle, kuivahkolle viskin ja puun hönkäykselle. Hentoa vaniljaa, alkoholin lämpöä. Hieno ja tyylikäs, muttei lajin syvin tulkinta kuitenkaan. Laadukas ohraviini joka tapauksessa.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti