tiistai 20. heinäkuuta 2021

1000 Lakes Roine Porter


1000 Lakes Roine Porter

Jääskelän tilalle rakentuvan tislaamo-panimon Pils tuli käsiteltyä jo tuoreeltaan, mutta Porter jäi odottamaan hikihelteen hienoista helpottamista. Roine viitannee Kangasalan hienon harjumaiseman eteläpuolella avautuvan, Kokemäenjoen päävesistön suurimman järvikaiman suuntaan. Roineeseen läheisesti linkittyvän Kaivannon kanavan tarinaan kannattaa muuten tutustua oluen nautinnon ohessa. Melkoinen sopellushan tuo kanavarakentamisen urotyö aikanaan näet oli.

Jotenkin olin ajatellut, että vesistönimet kaiveltaisiin keskisuomalaisesta varannosta, mutta eipä tuon väliksi näinkään. Itse olut lienee suunnilleen samaa tavaraa, kuin joulun aikaan Goforelle tehty samanniminen yritysporterkin, joka ei yleiseen myyntiin kai lainkaan tullut. Toki reseptiä on voitu kevään aikana vielä hioakin, kuten panimoiden alkutaipaleella tapana on.

Roinetta löytyi joka tapauksessa Keljon Prismasta ja sitä on ilmeisesti saatavana paikallisesti muutamasta muustakin S-kaupan toimipisteestä. Ostohetkestä on tosiaan jo jokunen viikko, joten saatavuudesta en tarkemmin tällä hetkellä osaa sanoa. Levikki joka tapauksessa laajenee, kun isot pytyt saadaan panimolle ja tuotantokuntoon.

Roine yllätti maistajansa runsaudellaan, joka lienee aikaansaatu vehnä- ja kauramaltaiden myötä. Hyvin runsas, silti kesäiltaan sopiva kauppaporter keräsi kehuja myös vaimolta ja tämä ohittaa niinikään hyvin toimineen Keski Kännää Pilsin omissa mieltymyksissäni. Hyvältä, varmaotteiselta vaikuttaa 1000 Lakesin aloitus.

1000 Lakes Roine Porter

Tummanpuhuva, ei kuitenkaan aivan musta, kauniin ja kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksu on miellyttävän runsas, paahtuneen maltainen ja pehmeän suklainen, hieman kahvinenkin.

Maku on tuoksun tavoin hyvin runsas. Paahtunut maltaisuus tuo mukanaan tuoksuunkin nousseita suklaan ja kahvin sävyjä. Runko on kauppaportteriksi hyvin pehmeä ja syvyydentuntua lisäävä. Varsin mainio, varsin hyvä!

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti