torstai 15. heinäkuuta 2021

Tilmans Pilsner

Tilmans Pilsner

Tilmansien läpikäynti jatkuu napakasti kiinni tarraavalla, jälleen kerran kevyesti modernisoidulla, Pilsillä. Osuvasti rapukuvituksen saanut olut on humaloitu Mosaicin ja Citran voimin. Oluen kerrotaan nojaavan enemmälti tsekkiläiseen kuin germaaniseen suuntaan. Ihan rapsakalta se vaikuttaakin, eikä jenkkihumalten läsnäolo lyö siitä huolimatta tunnelmissa yli.

Hyvä pilshän on aina hyvä pils ja vaikka olenkin tyylilajissa tykästynyt enemmän perinteisempien pohjoissaksalaisten kuin tsekkityylistenkin esitysten tarjontaan, onnistuu Tilmansin hillitysti, mutta silti selkeästi modernisoitu rapuolut ihastuttamaan kesähelteiden keskellä. Olut on mainion Das Hellen tavoin tehty Privat-Brauerei Gut Forstingin luona ja alkaakin hiljalleen vaikuttamaan siltä, että myös forstingiläisten omaa tuotantoa pitäisi haalia jossain vaiheessa testiin. 

Tilmans Pilsner

Nätti, vähän utuinen ja vaaleankeltainen, sopivasti vaahtoava pils. Tuoksu on raikas, jenkkihumalien käytön huomaa odotetusti, mutta missään IPA-sfääreissä ei liikuta. Sopuisaa, mutta hieman twistattua tunnelmaa sitruksen, kevyen hedelmäisyyden ja sateenjälkeisen viinimarjapensasviljemän aromien muodossa. Lisänä tutumpaa yrttisyyttä sekä luonnollisesti vaaleaa, viljavaa ja vähäeleistä maltaisuutta.  

Maku on niinikään raikas ja toimiva. Sitrus on ehkä nyt vähän mandariinisempaa, silti kokonaisuuteen hillityn sopivaa. No on sitrustakin, kevyen kevyttä, vaaleaa trooppisuutta, sitä marjapensaan lehtien tuoreutta ja tuoretta yrttisyyttä. Edellä mainitut palaset toki lagermaisen hillityssä, mutta pilsmäisen napakassa muodossa. On hyvä.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti