lauantai 3. heinäkuuta 2021

Cascade Brewing Valley Flora 2017

Cascade Brewing Valley Flora 2017
 

  • Tyyli: Sour / Wild Ale
  • Alk.%: 10,0
  • Panimo: Cascade Brewing, Portland, Oregon, USA

Portlantilaisen Cascade Brewingin juhlavalta kalskahtava Valley Flora on odotellut sitä oikeaa hetkeä jo jonkin aikaa. Kesän kunniaksi käynnistyneet jalkapallon EM-kisat olivatkin varsin sopivan juhlallinen (teko)syy pullon narauttamiseen ja jo hämärtyneen kesäillan tunnelmakin tarjoili sopivia puitteita sohvanurkkaan asettumiselle.

Valley Flora on tuo yhteen Cascaden varjeleman, happaman punertavan olutosaamisen sekä alueen pitkät viiniperinteet. Portlandista Eugeneen ulottuvan, 250km pitkä Willamette-laakson rinteillä kasvaneilla Pinot Noir -rypäleillä maustettu, pitkään uusissa tammitynnyreissä viipyillyt kokonaisuus ihastuttikin maistajiaan perinpohjaisesti. Valley Floran taustana toimii panimon pitkäikäisempi Sang Royal -olut, jonka runsaamman rypälelatauksen kehitysversioksikin nyt lasiin päätynyttä arvojuomaa näkyy mainostettavan. Onhan vain runsasmakuinen, tyylikäs ja hienostunut olut, josta irtosi hidasta ihmeteltävää pitkäksi aikaa.

Cascade Brewing Valley Flora 2017

Tummanpunainen, hieman laihalta punkulta näyttävä olut reunoille nousevalla, kepoisalla vaahdolla. Tuoksu on upea. Vanilja tulee ensimmäisenä nenään, mutta se on vain pieni osa monisyistä kokonaisuutta. Hieman karamellisoitunutta maltaisuuttakin pääsee esiin, mutta pääosaa näyttelee punaviinimäinen, villi, marjoilla ladatun tynnyrin kaiku.

Ja maku... Se on tyylikäs ja tuoksua paremmin luonnehdittava. Karamellisoituneesta maltaasta pidän edelleen kiinni, mutta oikeasti se kyllä sultautuu tai jopa sekaantuu kypsään, tummaan hedelmäisyyteen.

Punaviini puskee päälle syvänä, lämmittävänä elementtinä, taustalla on selkeää tammisuutta ja vaniljaa, yleisilmettä täydentää jännän kukkaisa tunnelma. Jutun juontahan vetää tallimainen, mukavan kirpeä, hapan tunnelmaisuus, vähän alkuviinimäinenkin lataus. Hemmetti kun on hienoja makuja ja monipuolisten kombinaatioiden harmoniaa.

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti