perjantai 22. huhtikuuta 2022

Tornion North Arctic Lager

Tornion North Arctic Lager

Tornion Panimon laaja näytesetti pääsi tarkasteluun jo pääsiäisen aikaan ja läpikäynti onkin mukava aloittaa tästä varsin suunmukaisesta, raikkaasta ja peruslageria aromikkaammasta North Arctic Lagerista. Nettitietojen mukaan sitrushedelmöidyn aromaattisesta ja lopetukseltaan sopivan napakasta humaltunnelmasta vastaa Magnumin, Mosaicin ja Cascaden yhdistelmä. Rungosta löytyy myös hieman vehnämallasta, mikä selittänee mukavan pehmyttä, joskin tyyliin sopivaa suutuntumaa maltaan osalta.

Oluthan on voittanut pari vuotta sitten myös Suomen Paras Olut -kilpailussa vaaleiden lagereiden sarjan, mikä on kyllä varsin helppo ymmärtää. Pari tölkkiä tätä onkin aiemmin tullut kumottua ja suorastaan ihmetyttää, miksei olutta ole tullut käsiteltyä blogissa aiemmin. Olen kenties aina ajatellut, että kyllähän tätä tulee vastikin kuitenkin ostettua ja arviointi on jäänyt aina seuraavaan kertaan…

Hedelmäisesti kuivahumaloitu ja suuhun hyvin istuva, pirteä ja varmaotteinen lager.

Tornion North Arctic Lager

Vaaleankeltainen, hieman utuinen olut vaalealla ja kestävällä vaahdolla. Tuoksussa vaaleaa maltaisuutta, hedelmää ja hieman yrttisyyttä. Raikas ja hyvä meno.

Suuhun kaatuu tuoksun johdattelemana hedelmäisen humaloitua lageria, josta löytyy niin makua kuin tyyliin kuuluvaa raikkauttakin. Vaaleaa, viljava maltaisuus on kepeää ja paikoin pehmeää, taustalla pysyttelevää. Hedelmäinen humalointi tarjoilee aromaattisia tunnelmaa ennen loppupuolen napakampaa, hieman sitrusmaista ja yrttisen rapeaa lopetusta. Tasapainoinen ja oikeinkin maistuva lager.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti