torstai 21. huhtikuuta 2022

Olari x HOMBRE Brew It Better Yourself

Olari x HOMBRE Brew It Better Yourself

Kotiolutyhteisö HOMBRE on ideoinut asiaankuuluvasti oman oluen ja toteutti sen yhteistyössä Olarin Panimon kanssa. Oluen päämääräksi valikoitui trendityylien sijaan mukavan maltainen Märzen, Yhteisön henkeen sopivasti oluen tarkempi reseptiikka on laitettu esille qr-koodin taakse, jolloin jokainen voi kokeilla toteuttaa luomuksen paremmin – kuten oluen nimikin ehkä ideaa vähän avaakin.

Mallasrunkoon vaikuttavina aineina mainitaan Pilsner-, Munich II-, Crystal Light- ja Melanoidin -maltaat. Humalina katkeropuolelta löytyy Magnum ja Hallerthau Mittelfrûh Saazin hoidellessa aromihumalan roolia.

Oluella kerätään tukea Ukrainaan

Oluen yhteisöllisyys ei rajaudu vain HOMBREn läsnäoloon, vaan sen tuotolla tuetaan myös sodan kourissa taistelevaa Ukrainaa. Jokaisesta tölkistä lahjoitetaan 20snt Ukrainan kriisiapuun. Tölkin kyljestä löytyy myös Brewers Against War -logo, jonka tietä yhteisöoluen kylkeen avaa panimo omassa ulostulossaan seuraavasti:

Etiketti oli jo lähdössä painoon, kun panimon instagram-tilille tuli viesti ukrainalaiselta kotioluentekijältä ja olutharrastajalta Dmytrolta. Hän pyysi meitä käyttämään Brewers Against War -logoa solidaarisuuden osoitukseksi ja Venäjän hyökkäyssodan vastustamiseksi. Kun olimme päättäneet oluen tuotoilla jo tukea Ukrainaa, logon lisääminen tuntui luonnolliselta. Myös Dmytron kotiolutharrastus sopi hyvin tämän oluen teemaan.

Olari x HOMBRE Brew It Better Yourself

Hienoisesti punertavainen, pääosin utuinen keltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu tarjoilee vaaleaa, seassaan ehkä hieman semitummaa mallasta ja ruohoisuutta.

Maku on hyvä, lopetuksen osalta yllättävänkin napakka. Maltaisuus on viljavaa ja paikoin kevyen sekaleipäistä. Humaloinnin voimana yrttisyyttä, runsasta ruohoisuutta ja reunoilla hieman mannersitruksista pirteyttä. Nyt on hyvä.

Pisteet: 37/50


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti