perjantai 15. huhtikuuta 2022

Olari McTwist West Coast IPA

Olari McTwist West Coast IPA

  •  Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 7,5
  • Panimo: Olarin Panimo, Espoo, Suomi
Olarin Hannan lähettämä keväinen näytepaketti kutkutteli kovasti, sillä panimo kuuluu monien suissa maamme trendikkäimpään mallaskermaan, mitä ei käy kieltäminen Olutkellarissakaan. Kotihiirenä on useimmiten tyytyminen kauppavahvaan tarjontaan, mikä sekin kyllä soittelee makuhermojen koskettimia usein varsin hyvällä otteella. Silti nämä ”oikean vahvuiset” IPAt kiinnostavat kaikkein eniten ja tilannehan on mitä mainioin, kun sellaista saa kotiovelle tällä tapaa toimitettunakin.

McTwist tuo nimenä mieleen Chouffen vähän tummemman belgivedon eli McChouffen (en tiedä miksi) ja toisaalta herättää hienoista kaipuuta skottialejen suuntaan. Näistä kumpaakaan ei kuitenkaan ole tarjolla, vaan nyt twistataan rehdin länsirannikon tahtiin. Amarillon, Cometin ja Citran voimin ryyditetty West Coast IPA on viritetty tarjoilemaan greippisävyisiä ja trooppisia elämyksiä asiaankuuluvalla takapotkulla kruunattuna. Erinomaista, kerta kaikkiaan.

West coast IPA maistuu aina! Tässä west coastissa löytyy enemmän greippiseen kaartuvaa makumaailmaa. Tuoksuu kuin greipinkuoresta ja tropiikin hedelmistä tehty aromikas irtokarkkisekoitus. Hyvät purevat jälkikatkerot. Humalina Amarillo, Comet sekä Citra.


Olari McTwist West Coast IPA

Kepeän utuinen, kauniin vaaleanoranssinen olut nätillä vaahdolla. Tuoksussa on hyvä lataus trooppisuutta ja monipuolista sitrusta aina kuoriosia myöten.

Maku on vallan mainio. Trooppinen, aromaattinen tuulahdus tulee ensimmäisenä vastaan, mutta siitä löytyy myös kypsä, painokkaampi jälkivyöry, joka sointuu suussa muhevana, hieman öljyisenäkin rehevyytenä. Lopussa napakkaa katkerovetoa eli peräkärry on kytketty tyylityksen mukaisella painokkuudella. Oluen runko kantaa humaltarhaa jykevällä, muttei liian painokkaalla otteella. Kaikenkaikkiaan todella pätevä esitys.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti