torstai 28. huhtikuuta 2022

Aalto Päijänne Pils

Aalto Päijänne Pils

  • Tyyli: Pilsener
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: Aalto Panimo, Säynätsalo, Jyväskylä, Suomi

Aalto Panimon muuttoa uusiin tiloihin ja taproomin hanojen avautumisen lisäksi olen odotellut toiveikkaana myös Päijänne Pilsin paluuta tuotantoon. Muutamista taannoisista kyselyistä en oikein saanut irti vastausta oluen kohtalosta, joten siihen törmääminen tavallisen kauppareissun lomassa oli aidosti mukava hetki.

Päijännettähän tehtiin Aallon kiertolaisaikana Pyynikin tykönä, mutta nyt olut on valmistunut kivenheiton päässä nimikaimastaan eli aivan Päijänteen äärellä. Ja uuden panimotilan myötä järvimaisemat tulevat vain paranemaan. 

Aaltolaisten Pils on tyylin peruskantaa hieman pehmeämpi ja suodattamattomuutensa myötä vähän utuinenkin. Katkeruuskin jää hieman oman suun napsuttelua kevyemmäksi (25 IBU), mutta juotavuudeltaan ja makumaailmaltaan se miellyttää kovasti. Panimo vahvistikin tuoreeltaan, että seuraavaan erään humalaa on lisätty, eli napakkuutta tulee jatkossa löytymään enemmänkin. Innolla odotan!

Päijänne on raikas, reilu ja hilpeästi humaloitu Pils-olut. Sen makujen siivellä ajatukset liitävät aurinkoisiin kesäpäiviin Päijänteen aalloilla.

Aalto Päijänne Pils

Hieman utuinen, vaaleankeltainen olut. Tuoksussa mukavaa ruohoisuutta sekä vaaleaa mallasta.  

Päijänne on Pilsiksi yllättävän pyöreän oloinen, vähän ruohoisen rapeaan kelleriin kallellaan. Makua on runsaasti, mikä kyllä kelpaa. Maltaisuus on vaaleaa, pehmeää ja paikoin myös viljavamman kuivaa. Ruohoinen humalointi tarraa jälkipuoliskolla hyvin ja saa hieman yrttisiäkin piirteitä. Ehkä napsun rapeampikin voisi olla, kun tuo tunnelman pyöreys kulmia hieman tasoittelee. Mutta kokonaisuutena tätä on kyllä kannattanut odottaa. Tykkään edelleen. 

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti