keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Argo Blue (არგო ლაგერი)

Argo Blue (არგო ლაგერი)
  • Tyyli: Vaalea Lager
  • Alk%: 4,8
  • Panimo: Argo Brewing Company, Tbilisi, Georgia

Taannoisen etelänreissun illastamispaikaksi valikoitui kaverin ehdotuksesta varsin mainioksi paikaksi osoittautunut Georgian Kitchen Punavuoressa. Tai Rööperissä, kuten hesalaiset ruukaavat sanoa.

Alkujuomaksi tilattu tbilisiläisen Argo Brewing Companyn vaalea lager tarjoili raikasta ja puhdaspiirteistä suoraviivaisuutta pöytään kannettujen georgialaismakujen rinnalle. Maistuva, perusvarma lager, jota hörppi kyllä mielellään ja tuntui se sopivan ruoankin kylkeen hienosti. Mitään erikoisempaa juttua siinä ei toki ollut, vaan se nyt vain sattui paikan teemaan sopivasti olemaan Georgiasta. Lieköhän Argo Blue paikallisittain Tbilisin sininen?

Georgian Kitcheniltä löytyy myös omaan makuun hyvin toimivia viinivaihtoehtoja, joten kuivin suin ei illallisella tarvitse oluttakaan karsastavan istua. Päinvastoin tarjoilijan suosittelema punaviini oli mitä oivallisinta vuodenaikaan ja ruokapöytään istuvaa sorttia - oivan sortin ruskapunkku siis. Mutta pysytään me blogin teeman mukaisesti kuitenkin nyt oluellisissa muisteloissa.

Suositukset Georgian Kitchenin tarjonnalle.

Argo on tosiaan Georgian pääkaupungissa toimiva, nuorehkon maan mittakaavassa perinteikäs panimo. En tiedä, onko maassa lainkaan jo neuvostoaikoina toimineita panimoita, mutta ainakin Argolta kysyttäessä heidän tuotteensa olivat 90-luvun alussa alkaneella taipaleella ensimmäisiä georgialaisia kansallisoluita. Tuolloin niitä tosin valmistettiin Castel Breweryn nimellä ja Argo-lipun alle siirryttiin itse asiassa vasta vuonna 2017 uuden omistuspohjan myötä. Lasiin kaatui joka tapauksessa hyvin tilanteeseen ja makuhermoonkin sopivaa, konstailematonta ja raikasta lageria.

Argo Blue (არგო ლაგერი)

Vaaleankeltainen, kirkas ja raikkaalla ulkoasullaan kutsuva olut. Tuoksussa vaaleaa maltaisuutta, hieman ruohoisuutta. Hyvin raikas on myös tämä aistikokemus.

Maku on raikas, pehmeän maltainen, hieman olkinen ja yrttisellä, ruohoisella lopetuksella varustettu lager. Taustalla on myös hieman kukkaista aromikkuutta. Kepeä, miellyttävän makuinen vaaleaa lagertunnelmaa tarjoileva olut.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti