perjantai 11. marraskuuta 2022

Tuju Mökkipöperö Oat IPA

Tuju Mökkipöperö Oat IPA

Tulipa pitkästä aikaa piipahdettua Villi Wäinön hanatarjontaa tutkimassa. Edellisestä käynnistä on jo useita, useita vuosia, joten tämä ryhmäpäätös oli varsin mieluinen henkilökohtaisellakin tasolla. Tarjolla olikin hyvä kirjo kotomaan mielenkiintoisia antimia jo pelkän hanarivistön mitassa. Nappasin maistoon lappeenrantalaisten pyllynalle* IPA, jossa on sameaan tyyliin sopivasti käytetty myös raaka-aineluettelosta innoitustaan saavaa kaura-etuliitettä.

Mökkipöperö on 6,5-prosenttinen Oat IPA, josta löytyy Mosaicin ja Motuekan monipuolista makumaailmaa hyvinkin runsaissa mitoissa. Smoottia menoa alusta loppuun, mutta ehkä runsaus ratsastaa hieman liikaa lennokkaimman aromaattisuuden kustannuksella. Yleisellä tasolla varsin maistuvaa, muttei panimon mittapuulla kärkiainesta kuitenkaan

*panimon itse käyttämä termi.

Tuju Mökkipöperö Oat IPA

Samea, runsaan näköinen olut. Vaikuttaa varsin mehukkaalta ilmestykseltä. Tuoksussa hyvä lataus passionintäyteistä ja sitrussävyistä tunnelmointia.

Mausta löytyy appelsiinin kuorta, kypsää persikkaa, passionia ja sitruunaa. Hieman havuinen, ehkä hitusen tiukka, mukavan limemäinen. Aromikkuus soisi saavan lentävämpää tuntumaa. Nyt on ehkä hieman tuhtiutensa orja kaikessa trooppisuudessaan. Nopeastihan tämä lasista hupeni, mutta Tujulle on tullut ladattua aina kovat odotukset, joihin tämä sinällään kyllä hyvänä oluena vastaa. Ei silti lappeenrantalaisten kärkeä.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti