maanantai 14. marraskuuta 2022

Olarin Wäinö 14 Riwaka Pils

Olarin Wäinö 14 Riwaka Pils

Villi Wäinökin on ehtinyt sammuttamaan olutkansan janoa jo hyvän tovin ja juhlan kunniaksi paikan hanoihin on teetätetty nimikko-olutta Helsingin länsinaapurin arvostetussa pienpanimossa. VW:n 14-vuotisjuhlia vietettiin viime kuussa eli kohtalaisen freesiä kamaa tämän edelleen pitäisi olla. Ja siltä tuo vaikuttaakin.

Riwaka-humalin tykitetty Pils nojaa böömiläistä menoa modernimpiin NZ-tunnelmiin ja tekee sen mielestäni tyylillä. Napakka ja sitrusmaisen humaloitu, kevyen hedelmäinen olut jättää tilaa pohjatyylin tunnuspiirteille tarjoten silti mukaan omaa pientä twistiään. Erityismaininta hanalätkälle, joka on todella hieno.

Olarin Wäinö 14 Riwaka Pils

Vaaleankeltainen, keskirunsaan vaahdon kruunaama olut. Tuoksussa mukavaa ruohoisuutta, sitruksisempaa tunnelmaa ja mukaan sopivaa, kevyempää hedelmäisyyttä.

Maussa kivaa ruohoisuutta, mutta myös sitrusmaista tuntumaa ja kevyttä hedelmää, muttei ylenmäärin. On katkeroa, mutta voisi olla enemmänkin. Hyvin juotava, mutta silti runsasmakuinen Pils modernilla otteella. Toimii.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti