sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Staropramen Non Alcoholic

Staropramen Non Alcoholic

Staroprameniin minulla on melko vähäistä kosketuspintaa menneisyydessäni ja se on jäänyt aika selkeästi eritoten budvarien varjoon, ehkä Urquellinkin, vaikken senkään ylimmäksi ystäväksi tunnustaudu. Nappasin kuitenkin prahalaisten holittoman (0,5%) lagerin testiin, kun näitä tulee aina tasaiseen tahtiin koluttua läpi. Eritoten markkinateksti kiinnitti huomioni:

Staropramenin alkoholittoman lagerin sielu rakentuu huolellisesti poimitusta aromaattisesta Saazer humalasta, Tšekin maaseudulla kasvaneesta kevätohrasta sekä Staropramenin panimomestareiden salaisesta reseptistä. Lopputulos on erittäin raikas alkoholiton olut, joka on täynnä makua ja aromia.

No, eipä tämä tosiaan pölhömpi esitys näihin vahvuuksiin ole ja on oikeastaan perusbulkkia makuisampaa tavaraa. Humalointi jää kuitenkin varsin vaatimattomalle tasolle, vain kepeäksi yrttisyyden välähdykseksi. Sitä kun saisi paremmin esiin, olisi tässä hyvinkin ryhdikäs valinta moneen tilanteeseen. Oluen taustatietoja avataan muuten mukavan tarkalla tasolla.

Raaka-aineet: Vesi, ohramallas, humalauute, humala, hiilidioksidi.

10 EBC / 25 IBU

Maltaiksi mainitaan tsekkiperäiset Pilsner- ja Münchner -laadut, humalaksi on valittu Saaz.

Staropramen Non Alcoholic

Hieman kuparinen olut ohuella vaahdolla. Tuoksu on vaalean paahtoleipäinen. Ennen paahtoa siis. Moniviljainen vaikutelma, jos leipätermeissä pysytään. Humalointi on merkittävän vähän esillä, kevyttä yrttisyyttä lähinnä löytyy.

Maku on ihan toimiva, menisi normilagerista hyvin ja on perusbulkkia parempikin, myös runsasmakuisempi. Moniviljaleipää, kevyttä hunajaisuutta ja edelleen varsin maltaista menoa. Lopussa hienoista mausteisuutta ja kevyttä yrttisyyttä. Varsin hyvää ja menevää tavaraa, mutta kesällä maistettu ja jatkokäytössäkin vieraillut Budvar tämän tsekkitaiston erinomaisuudellaan aika selvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti