keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Suomenlinnan Neckar Pils

Suomenlinnan Neckar Pils

  • Tyyli: Pils
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Suomenlinnan Panimo, Fiskars, Suomi
  • Muuta: Lidlin 20-vuotisen Suomessa vaikuttamisen juhlaolut

Lidlistä löytyi kauppaketjun värejä tunnustava pikkutölkki Suomenlinnan Panimon valmistamaa Neckar Pilsiä. Olut on valmistettu L-Marketin 20-vuotisen maassaviihtymisen kunniaksi ja sitä näkyy tulleen tarjolle jo elokuussa. En vain ole jostain syystä tätä onnistunut huomaamaan ja tämänkin tölkkiapajan löysin hieman vahingossa ”sivukäytävältä”.

Nimensä olut lienee saanut Reinin sivujoen mukaan, vaikka samanniminen menneiden vuosikymmenten automerkkikin kävi mielessä. Neckar-virran äärellä Heilbronnissahan niitä valmistettiin, joten sinällään tämä automobiiliarvauskaan ei ns. kauas heittänyt. Merkillepantavaa Schwarzwaldista alkunsa saavan jokiuoman seudussa on sen viinintuotantostatus, mutta viinikauppahan se Lidlikin tuolla vapaassa Euroopassa on. Tölkin sivuteksti lopulta paljastaa sivistymättömälle, että Lidl-konsepti on lähtöisin edellä mainitun Heilbronnin naapurista, samaan tapaa Neckar-virran rannalla sijaitsevasta Neckarsulmista.

Tölkistä löytyy oluelle mukavan tarkkoja speksejä mm. raaka-aineiden osalta. Hiivana tässä ohra- ja ruismallastakin sisältävässä oluessa toimii German Lager -kanta. Humalkirjosta on kaksikin erilaista mainintaa eri puolilla tölkkiä. Lausemuotoisempi luonnehdinta sisältää vain Saaz- ja Magnum-lajikkeet, mutta materiaalilistauksesta löytyy merkinnät myös Spalzer Selectille ja Hallertau Blancille.

Neckarin lisäksi Suokki näkyy tehneen myös toisen juhlaoluen, hieman suurempaa vesimassaa käsittelevän, Saksaa aikanaan ihan kirjaimellisesti jakaneen Elben mukaan nimetyn lagerin, jota en kuitenkaan ole vielä omin silmin nähnyt. Ehkä sekin pitää vielä yrittää löytää maistoon. Sen verran mukavasti Neckar lasista hupeni…

Suomenlinnan Neckar Pils

Kevyen utuava, vaaleankeltainen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksussa ruohoista, napakan oloista humalaa, kevyttä kukkeuta ja vaaleaa maltaisuutta.

Maku on hyvä, napakka ja raikas. Tuoreen ruohoinen, yrttinen ja takaa sekä hienoisen mannersitruksinen, että vienon kukkaisakin humalointi valtaa alaa heti alusta lähtien. Taustalla pysyttelevä mallaspeti on vaalealuontoista, viljavaa ja ehkä hentoa leipämäisyyttäkin henkivää. Eipä lainkaan pöllömpi pilsu.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti