tiistai 29. marraskuuta 2022

Himo x Tuju Piikkivyö

Himo x Tuju Piikkivyö

Himon ja Tujun tuore yhteiskeitto poikkeaa melkolailla reippaasti kauppareissulla normaalisti mukaan napattavista oluista. Himo-shopista vähittäismyytävä Piikkivyö on nimittäin kymppipinnainen ohraviini, jossa toffeiset ja maltaisen syvät sävyt paiskaavat kättä kutkuttavan humalkombon kanssa. Humalaisesta iloittelusta vastaa Simcoen, Centennialin sekä vielä kaupallista nimeä vailla olevan, tammea, bourbonia, kookosta, vaniljaa ja sitrusta henkivän HBC 472:n yhteenliittymä.

Piikkivyö lähti siis mukaan Pirkkalasta, vaikka aika pitkän ja kysyvän katseen sainkin, kun kotona aikeestani ajatuksen ilmaisin. Liekö jokin väärinkäsitys tilanteessa, mene ja tiedä. Hyvinhän tuo joka tapauksessa makunystyröilleni istuu ja vaikkei olekaan lajin kaikkein tuhdeinta päätä, riittää makua, monipuolisuutta ja syvyyttäkin runsain mitoin ihmeteltäväksi. 

Piikkivyö – humalan työ.
Panimoyhtiö Tujun kanssa kasaan sorvattu Piikkivyö tahraa kätemme tahmaisen alkoholin synneillä.
Ja ne synnit ovat maltaisen makeita, kermatoffeeseen upottavia tekoja. Vaakakupin vastapainona kielletyn katkeron hedelmäpuuhun ripustettu suudelma.

Himo x Tuju Piikkivyö

Meripihkainen, nätin ja kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksu on tumman toffeinen, pehmeän maltainen ja kypsän hedelmäinen. Hyvältä vaikuttaa.

Maku on hyvä. Syvä, kypsän hedelmäinen, toffeisen maltainen. Soljuvaa, monikerroksellista tunnelmaa ilman liiallista painokkuutta. Lopussa kevyttä vaniljan pehmeyttä, sitten havuisempaa, greippistä katkeruutta lämmön saattelemassa jälkiliu'ussa. On hyvä.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti