tiistai 22. marraskuuta 2022

Paloaseman Panimo x HOMBRE Brew it Bitter Yourself

Paloaseman Panimo x HOMBRE Brew it Bitter Yourself

Kotiolutyhteisö HOMBE (Home Brewers Helsinki) on tällä kertaa juoninut jatkoa kaupallisille keitoilleen Paloaseman Panimon kanssa. Tyylilajiksi on valikoitunut Suomen oloissa haastavaksi todettu bitter, tai tarkemminkin sen hieman runsaampi muoto eli best bitter.

Oluen nimen ja yhteisön hengen mukaisesti  resepti on myös avoimesti saatavilla ja skaalattu kotikeittokoneistolle sopivampaan 25-litraiseen erämuotoon. Brew it Bitter Yourself on rakennettu viiden eri mallaslaadun varaan ja sen keitonaikaiseen humalointiin on keiton eri vaiheissa käytetty niin Challengeria, East Kent Goldingsia, Fugglesia kuin Targetiakin. Tämän lisäksi koko komeus on kuivahumaloitu Styrian Goldingsilla. Lopputuotteeksi muodostuu 4,5-prosenttinen, mukavan brittitunnelmainen kokonaisuus, johon on kytketty 40 IBUn massalla lastattu peräkärry.

Paloaseman Panimo x HOMBRE Brew it Bitter Yourself

Meripihkainen, kauniin ja kestävän vaahdon nostava olut. Todella kaunis näky. Tuoksu on pehmeäpiirteinen, kevyen pähkinäinen, mannersitruksinen, kuivahedelmäinen ja keksimäisen maltainen.  

Maku on hieno. Mukavan runsas, pehmeä ja myös kuivahko. Keksimäinen maltaisuus, mantelinen, pähkinäinen tunnelma yhdistyy sitruksiseen, kuivahedelmäiseen ja hieman kukkaisaan tarjontaan. Jälkimaku on kevyen katkeruuden jälkeen jopa aromaattinen, kevyen toffeinenkin. Nyt on hyvää tekemistä brittimakujen saralla. Ehkä hienoista ohkaisuutta löytyy paikkapaikoin, muttei suuressa mittakaavassa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti