sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Iso-Kallan Vehnäpukki

Iso-Kallan Vehnäpukki

Iso-Kallan Panimolta ei ole hetkeen tullut maisteltua mitään, joten Alkon hyllyille nostettu Vehnäpukki tuli hyvällä syyllä napattua matkaan. Onhan weizenbock oluttyylinäkin yksi puhuttelevimmista. Ryhdikästä vehnäpoljentoa on tosiaan Kallaveden rannalla nyt harrastettu ja kahdeksanprosenttinen kokonaisuus lunastaakin tyylille asetetut odottamat mitä mainioimmalla tapaa.

Rungosta löytyy Münich-, Pale Choco- ja vehnämaltaita, kun humalointi taas nojaa Northern Brewin ja Saazin liittoon. Mitäpä sitä enempiä selittelemään. Toimii hienosti.

Iso-Kallan Vehnäpukki

Tummahkonruskea, samea olut lasin reunaa kiertävällä, kevyellä vaahdolla. Tuoksu on mallasleipäinen, hieman hedelmäinen, mutta runsaamman mausteinen.

Maku on hieno ja runsas. Vahvan mallasvetoinen tunnelma tarjoilee mallasleipää, siirappipintaista saaristolaisleipää, kevyen suklaista vivahteikkuutta ja vienoa paahteisuutta. Paketti pysyy suht kuivana, joskin rusinainen, kypsän kuivahedelmäinen aalto pientä tiivistynyttä imeltyneisyyttä lämmittävään jälkimakuun tuokin. Lopussa mausteisuutta ja neilikkaa myös. Onpas syvälinjainen ja tunnelmallinen olut sopivalla painokkuudella kruunattuna.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti