sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Keesmann Herren Hell

Keesmann Herren Hell

  • Tyyli: Pilsner
  • Alk.%: 4,8
  • Panimo: Keesmann-Bräu, Bamberg, Saksa

Bambergin nuorehkoon kaartiin kuuluva, vuonna 1867 perustettu Keesmann-Bräu on tullut blogistillekin tutuksi usean Herren Pils -toisinnon muodossa. Eipä tarvinnut kauaa arpoa, kun Palokan Citymarketin hyllystä löytyi panimon Hellesiäkin. Matkaan vaan…

Hyvähän tämä pirteä ja selkeälinjainen hellesikin on, mutta kun tuon Herren Pilsin makuun on kerran päässyt, on sitä aika hankala lähteä haastamaan. Laatukamaa tottakai tämäkin wundenburgin kujilta ponnistava lagerolut on, kuten saksalaispanimoiden tyyliedustajat noin yleisestikin tapaavat olla. Ei ehkä mitenkään erityisesti joukosta erottuva, mutta varma valinta kumminkin.

En tiedä onko vika minussa, mutta jostain syystä tuo Herren Hellin etiketti tuo mieleen Pirkka-oluen...


Keesmann Herren Hell

Kirkas, oljenkeltainen olut nätillä vaahdolla. Tuoksu on kevyt, mutta hyvä. Viljava, vaalea ja ruohoinen. Raikasta ja kutsuvaa.

Maku nojailee tuoksun tunnelmiin. Kepeä, mutta mauiltaan tyyliin nähden runsas. Taidokasta tasapainottelua. Viljava, vaalea maltaisuus kannattelee ruohoista, yrttistä humalointia. Aika kipakat hiilihapot, mutta suht miellyttävissä rajoissa. Hyvää on.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti