maanantai 5. joulukuuta 2022

Zlatá Praha 4,7%

Zlatá Praha 4,7%

Staropilsen kuulosti omaan korvaan kovin tuttavalliselta tsekkiläistoimijalta, mutta tarkemman tutkailun perusteella totesin, ettei sen oluita ehkä olekaan aiemmin tullut vastaan. Liekö panimon nimi vain liian lähellä Staropramenia, mistä tuo tuttavallisuuden tunne johtuu. Ehkä Koruna-brändi voisi olla jostain hieman suuremmissa erissä tilattavien oluiden verkkokaupasta tuttu näkömuisto, mutta sekin voi mennä sekaisin jonkin muun olutbrändin kanssa.

No mutta kuitenkin. Lasissa on tosiaan vaaleaa vanhaan kaupparajaan sovittuvaa lageria Tsekeistä. Pilsenin olutkaupungissa toimiva Staropilsen ei nähtävästi omaa omaa tuotantolaitosta, vaan oluita valmistellaan eri panimoilla pitkin maata. ”Firma bez vlastního pivovarského provozu, piva si objednává v jiných pivovarech”, sanotaan internetissäkin.

Slata Praha sekä sen samannininen blond pils -kaima on teetätetty Prahan itäpuolella Pivovar Nymburkin tykönä. Nymburkiltahan löytyy Suomessakin kauppatarjonnassa muutaman tuotteen leveydellä vilahdellut Postřizinský -brändi. Niitäkään en tosin ole tainnut koskaan maistaa… Perusvarmaa, eleetöntä vetolageriahan purkista paljastuu. Luonnetta on lopun humalanpuraisun myötä tutumpia salkkulagereita enemmän, mikä tsekkitavaran kohdalla on odotettuakin.

Zlatá Praha 4,7%

Vaaleaa, kevyen utuavaa olutta valkealla vaahdolla. Tuoksu on kevyt ja raikas. Vaaleaa mallasta on viljavassa muodossa, ruohoinen humalointi on hieman odotettua vaisumpaa.

Maku on kohtalaisen hyvä. Hieman kulmikas, ei niin selkeän ruohoinen tai yrttinen vaan hieman myös kitkeräkin katkeruuden lisäksi. Maltaisuus avautuu ajan mittaan ja tarjoaa viljavuuden lisäksi myös pientä pyöreyttä makumaailmaan, mikä keventää myös lopun kärkästä lisävirttä. Ei pilsumaan kärkikastia tyylilajissaan, mutta mukavaa törpöteltävää sopivalla humalan puraisulla vauhditettuna. 

Pisteet: 30/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti