keskiviikko 7. joulukuuta 2022

RPS Fahrenheit 65 Cold IPA

RPS Fahrenheit 65 Cold IPA

  •  Tyyli: Cold IPA
  • Alk.%: 5,2
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

RPS laitteli muutaman loppuvuoden uutuuden nähtäville. Hyväksi jo omatoimisesti havaitun Kaleidoscope ESB:n lisäksi maistoon tuli muun muassa Fahrenheit 65 Cold IPA eli niin on Savossakin otettu koppia olutpiireissä viime aikoina jonkin verran puhututtaneesta tyylistä.

Oluen nimi voisi kansankielisemmin olla myös Celcius 18,3 Cold IPA, mutta onhan tämä valittu jenkkimuoto ehkä hitusen myyvempi ja selkeämpikin. Jokuhan voisi ajatella nimen viittaavan oluen suosituslämpötilaan, eikä 18-asteinen IPA välttämättä tarjoa sitä elämystä, mitä panimolta on lähtökohtaisesti tarkoitettu… Nimi on siis hyvä ja kuvaava, muttei suotta sekaannusta Härmässäkään aiheuttava.

Nimensä mukaisesti perus-IPAa alhaisemmassa lämpötilassa käynyt Cold IPA on tyylinä kerännyt kehuja Olutkellarin puolella tässä syksynkin mittaan, eikä kuopiolaisten kohdalla tehdä poikkeusta. Fahrenheit 65 on hieman riisiäkin rungossaan kantava, Ekuanotilla ja Taluksella humaloitu lajinäkemys, joka on sovitettu kauppavalikoimamme huomioivaan vahvuuteen. Sen 60 IBUinen peräkärry varmistaa suoraviivaisen ja kepeärunkoisen nautinnon onnistumisen, siinä missä trooppisemmat, aromaattiset sävyt kattavat makumaailman pääkadut ääriään myöten, silti riittävän sopuisasti järjestäytyen. Tasapainoa, purevuutta ja tropiikin sävyjä on siis tarjolla.

RPS Fahrenheit 65 Cold IPA

Samea, runsasvaahtoinen olut näyttää varsin kutsuvalta. Tuoksu on kuitenkin aika mieto. Tropiikin sävyjä toki nousee esiin, mutta jännitys säästetään maun puolelle.

Suussa olut on kuivanlainen, kepeä, mutta makukirjoltaan mukavan runsas. Ei tietoakaan himmailusta. Tarjolla on muun muassa mangoa, sitrusta, ananasta ja ehkä kevyttä yrttisyyttäkin. Tausta tyyliin osuvasti eleetön ja vaaleapiirteinen, ilman esiinpyrkimisen tarvetta. Kokonaisuutena mukavan aromirikasta, silti suoraviivaista menoa reippaalla loppurutistuksella. Hyvää kamaa.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti