torstai 29. joulukuuta 2022

Brutal Brewing Pistonhead Flat Tire

Brutal Brewing Pistonhead Flat Tire

Ruostalaisjätti Spendrupsin omistaman Brutal Brewingin nostalginen Pistonhead-brändi on todennutusti vallannut taas maamme kauppatarjontaa. Tilannetta tutkittiin jo Flat Tiren holittoman version äärellä, mutta tokihan sitä ihan ehtaakin tavaraa pitää testiin ottaa. Muistelisin, että Flat Tireä on ollut tarjolla joskus aiemminkin, muttei ehkä aivan niin aikaisessa vaiheessa, kuin Low Ridin’ Lageria. Harmi sinällään, ettei oma kirjanpitoni tätä osaa kertoa, eli Pistonheadeja ei ole tullut suuremmissa määrin aiemmin kulutettua.

No nyt on ainakin maistettu. Holiton versio oli itseasiassa varsin toimiva esitys, jota on kulunut muutamia lisätölkkejäkin tässä syksyn mittaan. Eipä tämä 4,5-prosenttinenkaan tölkite pöllömpi tuote ole, mutta alkoholia sisältävien suht peruslagereiden saralta löytyy runsaasti itselleni paremminkin sopivia vaihtoehtoja.

Flat Tire on täysmaltainen ja kuivahumaloitu vaalea lager, jossa modernimpaa tunnelmaa on tuotu esiin Magnumin, Centennialin ja Mosaicin voimalla. Rungossakin on salkkutuotteita enemmän eloa Pilsner-, Münchener- ja Light Caramel -maltaisen sekoituksen muodossa.

Brutal Brewing Pistonhead Flat Tire

Vaaleankeltainen, nätin vaahdon nostava olut kuplii lasissa kiihkeästi. Tuoksu on terävän sitruksinen ja yrttinen. Kevyttä mausteisuutta löytyy myös.

Maku on aika napakka, suoraviivaisuudessaan loppupuolella kitkeräkin. Mutta mukavaa menoa kaikenkaikkiaan. Sitrusta, yrttisyyttä ja herukanlehteä. Pohjalla "peruskaljamaista", kovaa hiilihappopitoisuutta ja kevyen pahvista maltaisuutta. On myös viljavuutta ja ehkä kevyttä, vaaleaa leipävyyttäkin. Menevää menoa ja selvästi salkkukamaa reteämpää runsautta. Ei pöllömpää, muttei sen suuremmin mieleenpainuvaa kuitenkaan. Ajaa asiansa, mutta niin ajaa moni muukin vaihtoehto.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti