keskiviikko 28. joulukuuta 2022

Perhon Olutmestarin Suositus Barley Wine

Perhon Olutmestarin Suositus Barley Wine

  •  Tyyli: Barley Wine
  • Alk.%: 10,0 
  • Panimo: Perhon Panimo, Helsinki, Suomi

Kaivelimpa kellarista yhden kotimaisen harvinaisuuden maisteluun muutaman vuoden vartomisen jälkeen. Helsingin vanhimman, edelleen toiminnassa olevan panimon kymmenprosenttista ohraviiniä tuli aikanaan myyntiin vain 90:n pullon verran. Tuolloin elettiin vuotta 2019, tarkemmin kalenteroituna aurinkoista maaliskuun loppua ja satuin olemaan julkaisua seuraavana päivänä sopivasti matkalla päähesoihin.

Ravintolakoulu Perhon oluita en ollutkaan aiemmin päässyt maistelemaan, enkä ole niitä tämän jälkeenkään kohdannut. Pelkistetyn etiketin teksteistä löytyy oleelliset oluelliset tiedot. Pilsner- ja Münich -maltaiden varaan kohotettu kymmenprosenttinen runko saa katteekseen jenkkihumala Citran. Selkeäpiirteistä ja konstailematonta menoa. Hintaa tälle minierän jyhkeäprosenttiselle pullotteelle tuli maltilliset viisi euroa kappaleelta, mikä todella vähän ottaen huomioon oluen vahvuus, eräkoko ja tekijän pienuus…

Ostin tuolloin kaksi pulloa, joista ensimmäinen maisteltiin kaverin kanssa sen suurempia ylöskirjailematta. Hyvää oli tuoreena kuitenkin, sen muistan. Entä kuinka on asian laita nyt, kun aikaa pullotuksesta on vierähtänyt reilusti yli kolme ja puoli vuotta?

Perhon Olutmestarin Suositus Barley Wine

Oranssisenruskea olut vähäisellä vaahdolla. Tuoksussa kypsää kuivahedelmäisyyttä, kevyttä karamellisuutta sekä tiivistä siirappisuutta.

Maku on ihan hyvä. Vaaleahkoa kuivahedelmäisyyttä, karamellisuutta sekä kevyttä siirappisuutta löytyy runsaasti. Alla alkoholin lämpöä ja kuivuutta, lopussa vähän mausteisuuttakin. Olemus voisi olla syvempikin, ainakin tuntuma jää hieman jalkoihin. Mutta kokonaisuutena varsin toimiva ja aikaa sietänyt ohraviini. Parantunut tämä ei kuitenkaan ole, päinvastoin.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti