maanantai 12. joulukuuta 2022

Himo Universal

 

  • Tyyli: Vienna Lager
  • Alk.%: 5,0
  • Panimot: Panimo Himo, Bierkkala, Suomi
  • Muuta: Universal Music Finlandin Oktoberfest-olut

Himo on universaalia…

Universal Music Finland kuuluu järjestävän artisteilleen vuosittaiset Oktoberfest-juhlat, jotka eivät luonnollisestikaan ole mitään ilman asianmukaista juomapuolta. Tänä vuonna aihetta on lähestytty tosissaan ja räätälöitetty tilaisuutta varten oma olut, jota vallan kumouskaljaksikin tituleerataan. Oluttyyliksi näkyy määritetyn Vienna Lager, joskin aika vaaleaa tuo lopulta omissa silmissäni onkin.

Sen kummempia twistejä tähän olueen ei ole lähdetty virittelemään, vaan perusvarman mallasvetoisuuden taakse on kytketty Styrian Goldingiin nojaavaa humalan puraisua. Helppoa ja selkeää tekemistä, jossa tuntuu pitkässä juoksussa korostuvan jännä pajumaisuus, joka ei sinällään menoa häiritse, muttei toisaalta tähän ehkä kuuluisikaan.

Himo Universal

Vaaleankeltainen, raikkaan näköinen olut runsaalla vaahdolla. Odotin punakampaa ilmestystä, mutta eipä siinä. Tuoksussa ruohoyrttistä aromaattisuutta ja vaaleaa maltaisuutta.

Maku on raikas ja varsin hyvä. Juotavuus on kohdillaan, mutta makua ei ole unohdettu. Ruohoinen, yrttinen ja mukavasti aromilisää tuovan kukkainen humalointi pääsee hyvin esiin vaalean, viljavan ja puhdaspiirteisen rungon ylle. Nopeasti lasista hupeneva lager. Ajanmittaan jälkimakuun nousee jännää pajuisuutta, mikä hieman häiritsee eli ihan optimaalinen paketti ei sen puolesta ole.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti