maanantai 19. joulukuuta 2022

RPS Salt'N'Pepa Elderflower Gose

RPS Salt'N'Pepa Elderflower Gose

  • Tyyli: Gose
  • Alk.%: 4,2
  • Panimo: RPS Brewing, Kuopio, Suomi

RPS:n uutuusnäytteiden joukosta löytyi myös mielenkiintoinen Gose, joka muistuttaa taas kerran näiden kirpakampienkin oluiden kätkemistä hienouksista. Korianterilla, seljankukalla, sitruunan kuorella, rosepippurilla sekä tietenkin suolalla kultivoitu kokonaisuus on nimittäin mukavan raikas, kirpeä ja kesäisen kutsuva ilmestys, joka toimii myös näin talven keskellä. Humalapuolen Loral tehostaa vaikutelmaa.

Erityisen paljon pidän oluen nimestä, joka on rytmimusiikin kuuntelijalle suora viittaus samannimiseen menneen vuosituhannen tehotrioon: Cheryl James (Salt), Sandra Denton (Pepa) ja Deidra Roper (DJ Spinderella) muodostivat (ja ilmeisesti muodostavat edelleen) The First Ladies of Rap -nimityksenkin ansainneen Salt’N’Pepa -kokoonpanon. Veikkaisin, että perustuularikin tunnistanee Push It- tai Let’s Talk About Sex- hitit. Mutta löytyy sieltä muutakin.

No oli viittaus tahaton tai ei, on olut itsessään oivallinen. Monipuolisesti maustettu Gose, jossa maustaminen on tehty harkiten ja tasapainoa kunnioittaen, mausta silti tinkimättä. Toimii.

RPS Salt'N'Pepa Elderflower Gose

Utuinen vaaleankeltainen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksusta löytyy korianterisuutta, kirpeää sitruksisuutta sekä mukavaa kukkaisuutta.

Maku on hyvä, oikein raikas ja kirpeän puhutteleva. Löytyy sitrusta, sen kuoriosaa ja kukkaisuutta, mutta myös pientä yrttisyyttä, vaaleaa hedelmäisyyttä ja lopusta myös suolaisuutta. Kirpeä, kuiva ja napakka, muttei kuitenkaan mitään HC-kamaa. Jälkimaussa myös kukkeampaa sävyä. Tasapainoinen ja mukavanmakuinen gose. Mielikuvat ohjaavat väkisinkin hellekesään, mutta näin talvella tämän voisi sovitella oikeinkin hyvin vaikka saunan jälkitunnelmiin. Hyvää poljentoa savolaisilta.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti