sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Kanavan Aava Belgian IPA

Kanavan Aava Belgian IPA

Taannoiselta Kanavan Panimon pysähdykseltä lähti matkaan viime aikoina lähes kadonneeksi todettua oluttyyliä, Belgi IPAa. Onhan näitä varmasti jossain määrin edelleen liikenteessä, mutta sumukalja-aalto on huuhtonut aika tehokkaasti pöydältä muut, ei-ehkä-niin-kovaa kannatusta nauttineet IPA-tyylit.

Belgiviritteinen IPA on osunut omaan suuhun yleensä varsin hyvässä kulmassa ja jotenkin tuo IPA-maailman ja belgihiivan estereiden sekä mausteisuuden yhteenliittymä vain tuntuu toimivan. Amarillolla ja Perlellä humaloitu vääksyläinen ei tee tähän linjaan poikkemaa. Kuusipinnainen kesäolut on kehunsa ansainnut.

Vielä kun joku tekisi bretta-IPAa tämän kaveriksi…


Kanavan Aava Belgian IPA

Oranssinen, kevyen utuinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa sitruksen, mandariinin ja havuisuuden rytmit lyövät leikkiä vaalean belgitunnelman kanssa.

Makumaailma on runsas ja toimiva. Sitrusta, appelsiinin kuorta ja kevyttä havua tulee vastaan heti kärkeen. Lopussa mausteisempaa sävyä rinnallaan belgiesteitä ja edelleen rytmikästä sitrushumalaa. Tausta vaaleanlainen, hieman pyöreä, silti kuiva. Vallan mainiota.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti