maanantai 27. toukokuuta 2024

Marble Stout

Marble Stout

Manchesterilaisen Marblen oluita tulee vastaan satunnaisesti. Näistä erityisen hyvin mieleen on jäänyt talvella ravintolaolosuhteissa nautittu Stout, joka on etsiytynyt nyt myös Alkon valikoimiin. Vahvuutta tuotteella on hitusen nykyistä kaupparajaamme runsaammin, mikä pääsi ensimaistolla yllättämään. Sen verran runsaita makuja ja tuntumaa olut nimittäin tarjoilee.

Marblehan on kerännyt vankkaa arvostusta olutpiireissä vakaalla tekemisellään ja onhan tähän helppo yhtyä. Jotkut jopa kehuvat Extra Special Marblea lajin virallista mittaria, Fuller’sin ESB:tä herkullisemmaksi, mutta tuohon keskusteluun en sentään rohkenisi itse lähteä.

Marblelta tulee oluiden lisäksi myös vakaita osaajia, sillä sen palkkalistoilta eteenpäin on ponnistanut niin James Campbell (Cloudwater), Dominic Driscoll (Thornbridge), Colin Stronge (Northern Monk), Matthew Howgate (Legimate Industries) kuin Dan W. De Bechevelkin (Wander Beyond Brewing).

Marble Stout

Tummanpuhuva olut valkealla vaahdolla. Tuoksussa paahteisuutta ja tummaa suklaisuutta. Runsasta menoa.

Maku on hieno. Tummaa suklaisuutta aika vahvasti paahteisen mallasrungon joukossa. Todella miellyttävää, runsaspiirteistä ja pehmeää menoa. Taustalla kevyttä pähkinää, lopussa kohtalaista katkeroa. Ryhdikäs kokonaisuus, vaikkei lajin vahvimmasta päästä juoma olekaan. Erinomainen.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti