tiistai 14. toukokuuta 2024

Olarin Big Momma DBA (2023)

Olarin Big Momma DBA (2023)

Olarin muhkea Big Momma on viettänyt aikaa sekä portviini- että oloroso-tynnyreissä. Sherry ei yleisesti kuulu omiin astiasuosikkeihin, joskaan en muista sen suuremmin kyllä missään tuotteessa häirinneenkään. Mielikuvajuttu todennäköisesti siis.

Ohraviinistä on ollut liikkeellä myös tynnyröimätöntä tavaraa, mutta näitä ei vielä lasiini ole kertaakaan kaatunut. Myös vuosittain erilaisilla tynnyrikomboilla ylevöitetyistä DBA-versioista tämä on ensimmäinen kohtaamani versio. Mielenkiintoisten juttujen äärellä siis ollaan.

Olarin Big Momma DBA (2023)

Ruskea ja sakea, aika rumakin olut kuohuaa hieman korkin aukaisun jälkeen. Tuoksussa on kypsää, tummaa hedelmäisyyttä, kuivattua luumuisuutta ja rusinaa. Karamellista, tummaa imeltyneisyyttä, kevyttä mausteisuutta ja lämmintä punaviinin kaikua.

Maku on hyvä ja olut suussa soljuva. Imeltynyttä maltaisuutta, rusinaa ja kuivattua luumua. Runsautta täydentää tumma, kypsä hedelmäisyys. Taustalla punaviinimäistä lämpöä, portviinin intensiivistä pehmeyttä ja tynnyrin kaikua. Jälkimaku on pitkä, alussa kevyen sokerinen, mutta lopulta lämmön myötä kuivuva. Suuhun jää lopulta punaviinimäinen kajo. Varsin hyvää.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti