torstai 14. joulukuuta 2017

Jopen Johannieter

Jopen Johannieter
  • Tyyli: Weizenbock
  • Alk.%: 9,0
  • Panimo: Jopen, Haarlem, Hollanti

Jopen Johannieter is a dark brown, strong double bock brewed with an ample dose of roasted wheat malt. This roasted wheat is what gives the beer its colour and a fruitiness that is reminiscent of wheat beer.
The name of this beer comes from the Johannieterklooster (monastery) that used to be located in the heart of Haarlem. Here, monks brewed beer for their guests and for their own consumption. Today, the buildings accommodate the Noord-Hollands Archief (North Holland Archive), where the old Haarlem brewer’s statutes are stored. Taste the work of monks.
Hollantilaispanimon runsas, talveensopiva Doppelbock ammentaa voimansa vehnäisestä, paikoin paahtuneempienkin sävyjen maailmasta. Monipuolisen maun takaa on suoralta kädeltä hankala nimetä yhtä ainutta oluttyyliä, vaikkei tämä varsinaisesti mikään sekasikiö olekaan. Harvoin vain muistaa, kuinka yleviä ja lämpöisiä makuja Weizenbockitkin voivat tarjota. Tai no, vaikka lajista pidänkin, yllättävät ne lähes aina positiivisesti. Pitäisi varmaan juoda useammin… Näitä siis.

Jopen Johannieter

Varsin tummanpuhuva, ruskea olut kivalla vaahdolla. Tuoksu antaa itsestään paljon ja voimistuu kovasti lämmön mukana. Hyvin runsas, tummempi weizenbock alusta loppuun. Kypsää banaania, ylikypsääkin tummuutta, maltaan joukossa jopa hienoista paahdetta vehnätorttuisen tunnelman seassa. Maustetta löytyy. On kiva.

Maku jatkaa tuoksun tiellä. Hyvää kypsän banaanin johtamaa hedelmäisyyttä, tummahkoa vehnänpoljentoa ja sopivan mausteista potkua. Tunnelma on aika intensiivinen, lämminhenkinen ja paikoin soljuvakin. Matkaan mahtuu limppua, hienoista paahdetta ja siirappista taustakaikuakin. Hidas ja nautinnollinen.

Tuomio: Hyvin runsas ja lämmittävä Weizenbock.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti