tiistai 12. joulukuuta 2017

Amundsen Run To The Pils

Amundsen Run To The Pils
WHO SAYS A CRAFT BREWERY CAN´T MAKE A ROCK SOLID PILSNER TO HANG YOUR HAT ON AFTER A LONG DAY ON THE JOB? WE AT AMUNDSEN BELIEVE ALL BEER STYLES ARE AS GOOD AS THE CRAFTSMEN BEHIND THEM. IN OUR CRAFT PILSNER YOU WILL FIND, MALTY GRAININESS THAT GIVES WAY TO STICKY, PINEY, HOP HONEY. JUST BEGGING TO BE DRUNK BY THE MUG FULL.
RUN TO THE PILS PAIRS BEST WITH AIR GUITAR AND TEASED HAIR.
Ai saakeli kun silmiin aina sattuu tuo capslockeilu… Näin asia kuitenkin oslolaispanimon kotisivuilla ilmaistiin, niin mikäs minä sitä olen sensuroimaan. Amundsenin melko räväkästi kuvitettu 360-tölkki kiinnitti huomioni lähikaupan hyllyssä ja tiettyhän craftipilssi muutoinkin kiinnostaa.

Jäin vähän kuitenkin miettimään tuota panimon ulostuloa kyseisen Pilsin äärellä, sillä oma ajatusmallini pienpanimopilsin suhteen on hieman erilainen. Jos nyt kaikkia ärsyttäen asian muotoilen, niin ”kyllähän jokainen moderni panimo jonkinlaisen muotihumaloidun lagerin osaa valmistaa, mutta tehkeepä joku nyt kerrankin autenttinen, klassinen versio vaikkapa tästä himskatin Pilsneristä”. Näin minä salaa aina ajattelen, kun Simcoe-lageria eteeni saan. Tykkään minä näistäkin, ei siinä sen puoleen. Toki ikiaikaisia saksalaispajoja on vaaleissa lagereissa hankala lähteä haastamaan, mutta voisihan sitä välillä vähän testin vuoksi rohkeasti kokeilla?

No norjalaisista ei siihen leikkiin lähtijöiksi nyt ollut, vaan moderniin pakettiin pakattu moderni versio humaloidummasta vaaleasta lagerista on viimeistelty Sladekin ja Mandarina Bavarian voimin. Ei Saazia siis tässäkään keitoksessa. Toimii siitä huolimatta hienosti. Taas.

360-tölkki
Amundsen Run To The Pils
Vaikka olut 360-tölkissä onkin, ei sitä siitä tehnyt mieli juoda kun lasejakin on kaapissa. Pitää kesäpiknikillä tai vastaavassa testata sitten ”oikeissa” olosuhteissa. Hyvin vaalea, oljenkeltainen olut valkealla, riittoisalla vaahdolla. Hieman sameakin on.  Tuoksu on raikas ja virkeä. Sitruksinen ote on vahva, hedelmäinen ja alapuolelta ruohoinen.

Maku osuu hyvin. Sitruksinen, ruohikkoinen humalointi on melko voimaisaa, raikasta ja loppua kohden purentaansa kiristävää. Yleisilme on modernihkosta twististä huolimatta rehdin pilsmäinen ja melko terävä sellainen onkin. Vaalea mallaspohja kaikuu taustalla juuri sopivan heleänä, mutta riittävän runsaana. Miellyttävä.

Tuomio: Rehdintuntuinen Pils sopivan modernilla humaloinnilla aateloituna.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti