maanantai 11. joulukuuta 2017

Alkon Jouluoluet 2017: Weltenburger Kloster Winter-Traum

Weltenburger Kloster Winter-Traum

Jostain syystä muistelin, että Winter-Traum olisi jonkinlainen kestosuosikki Alkon valikoimissa, mutta ilmeisesti se on ennen tätä vuotta ollut tarjolla vain vuosina 2012 ja 2016. Weltenburgerin perinteikkään panimon lagertuotantohan on yleisesti kovinkin suunmukaista, mutta nämä Viennat ovat itselleni olleet aina vähän niin ja näin, panimosto riippumatta.

Jonkinlaisia odotuksia minulla tällä kertaa kuitenkin oli, sillä kyljessä komeileva nimi antaa harvoin pettyä. Perlellä, Herkuleella ja Traditionilla humaloitu, punertava talviolut onkin varsin toimiva, perusvarma germaanilager, mutta jotenkin vain nämä ei-oikein-tumma-eikä-vaaleakaan –linjan lagerit ovat omaan suuhun olleet aina vähän vaisuja. Hyvä, muttei sellainen, mitä ostettavaksi suosittelisin. Hakekaa mielummin se Asam Bock. Se on loistava talviolut.

Weltenburger Kloster Winter-Traum
Kevyesti rusehtava, silti vaaleahko lager kauniilla, kuohkeana vaahdolla varustettuna. Tuoksu on paahtoleipäisen maltainen, hienoisen karamellinen, normilagermaisissa määrissä vaalean hedelmäinen, yrttinen ja mausteinenkin.

Maku on samoilla linjoilla. Vaaleahkossa maltaisuudessa on paahtoleipään taittuvaa, hieman makeaa tunnelmaa sekä kevyesti tummempaakin sävykkyyttä. Kuivahedelmää henkivää jälkimakua edeltää yrttinen purevuus sekä hieman pähkinää muistuttava mausteen potku, jotka katkaisevat maltainen hurmoksen osuvasti. Kokonaisuus ei kuitenkaan ole omaan makuun se osuvin, sillä rehdin vaalean ja oikeasti tumman tyylikkyyden väliin jäävä olut tuntuu nyt hieman valjulta ja haalealta, vaikka makua sinällään piisaakin. Muistin puhuttelevammaksi, vaikka ihan OK toimii nytkin.

Tuomio: Ihan perushyvä, lähes keskitumman maltainen lager. Ei tyylin kärkeä kuitenkaan.

Pisteet: 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti