lauantai 29. kesäkuuta 2013

BrewDog Fake Lager

 • Tyyli: Tsekkityylinen Pils
 • Alk.%: 4,7
 • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti
Fake Lager ja auringon paiste.
Skotlantilaisen kapinallispanimo BrewDogin oluet kiinnostavat aina, eikä sen tuore (jälleen kerran) mauttomia massalagereita kyykyttävä Fake Lager ollut poikkeus tästä säännöstä. Maitokauppavahvuisena tuo tuntuukin jo levinneen Suomessa ihan mukavan laajalle, eli oletettavasti hieman laajemman olutvalikoiman omaavista ruokakaupoista tuota luulisi joka suunnalta löytyvän. Fake Lager on innovatiivisen skottipanimon kunnianosoitus tsekki-tyyppisille pilsseille, joista tunnetuin esimerkki lienee legendaarinen Pilsner Urquell. Kuuleman mukaan alkuperäistä on lähdetty tällä kertaa tosissaan kunnioittamaan, eikä tähän tuotokseen ole suotta yritetty tunkea panimolle tyypillistä erikoisempaa ”twistiä” – hyvä niin. Sen verran sitä vanhaa kunnon pilkettä on silmäkulmassa kuitenkin ollut, että jonkin verran on ollut tarvetta päästä suurta yleisöä tyrmistyttämään. Oluen julkaisun yhteydessä BrewDog nimittäin tarjosi kaikille ihmisille mahdollisuuden vaihtaa mukana tuomansa massatuotetun bulkkituotteen lasilliseen Fake Lageria baareissaan. Arvostettavaa toimintaa, tähän syöttiin olisin itsekin varmasti tarttunut.

BrewDog Fake Lager

Kirkas, kullan keltainen ja ihan näpsäkän näköisesti vaahtoava olut. Tuoksu on herkullinen, rapsakka ja hyvällä tapaa suoraviivainen. Rehti, mukavan voimakas ja asennetta tursuava pils, joka kumartaa todella onnistuneesti Tsekin suuntaan ilman turhia kikkailuita. Vaaleaa, hieman makeaa ja voita sisältävää maltaisuutta sekä tuhdin puoleista humalointia. Humalointi noudattelee tyylin määrittämää linjaa ruohoisena, hieman yrttisenä mutta myös sitruksisen vivahteikkaana. Aivan ”tyylipuhdas” tuoksu ei ole, mutta liekkö tuo tarkoituskaan. Hienoinen kukkaisa aromi tuo puhtia ja syvyyttä kokonaisuuteen. Maku on oikeastaan juuri sitä mitä tuoksu lupailikin. Vaaleaa, hieman voistakin mallasta josta löytyy ripaus makeutta, rapsakan puoleista humalointia. Mallaspohja tukee hienosti rapeaa, ruohoista ja kevyen yrttistä, sitruksisen hapokasta humalointia. Myös tuoksussa mainittua kukkaisuutta löytyy hentoisesti maun loppupuolelta, ennen rapsakkaa jälkimakua. Jälkimaku kulkee katkeroiden tahdissa uhkuen luonteikkuutta, josta tässä Tsekki-tribuutissa pidän. Runko on kohdillaan, mausta löytyy tarvittavaa voimakkuutta ja syvyyttä tyylille sopivissa määrin eikä aromeilla ole suotta lähdetty kikkailemaan – pilsien kohdalla se on yleensä melko kohtalokas virhe. BrewDogin lisänä keitoksessa voisi varmaankin pitää katkeroiden suhteellisen selkeää ja rapsakkaa vahvuutta, joka kyllä toimii oikein mukavasti. Hieno kunnianosoitus ”alkuperäisille” pilsseille Skotlannista! Suosittelen…

Pisteet: 36/50

1 kommentti:

 1. Bar Objects
  Clamp tower is an easy to set up tower mounting arrangement on countertops and kitchen islands too. With no drilling required, it can be temporarily set up for a party or other occasions.

  Source URL ;
  https://barobjects.com/clamp-on-tower-2-faucets-with-100-ss-contact-ss-polished-air-cooled

  VastaaPoista