maanantai 23. kesäkuuta 2014

Riegele BierManufaktur Augustus 8

Riegelen BierManufaktur-sarjan läpikäynti jatkuu keisari Augustuksen kunniaa kantavan weizenbockin voimin. Keisari Augustuksen vaikutuksesta mainittakoon sen verran, että panimon kotikaupunki Augsburg on aikoinaan perustettu roomalaisten sotilasleirin sijoille. Kaupunki nimettiin silloisen keisarin kunniaksi Augusta Vindelicorumiksi, josta se on ajan saatossa muuntautunut germaanien suussa sujuvammaksi, lempeästi soljuvaksi Augsburgiksi… Vehnäistä bockia tällä kertaa siis tarjolla ja nimen italoviittaus lienee peruja juoman punertavasta, etäisesti jopa punaviiniin verrattavasta värityksestä. Kahdeksikko nimessä taasen kuvaa oluen vahvuutta, jonka mainitaan varmistavan nautintoon syvyyttä, runsautta sekä tuntuman pehmeyttä petaamaan makupaletille osuvat olosuhteet. Vehnämaltaan seurana on käytetty Pilsener- sekä Münchenermaltaita ja katkeroasteikoksi ilmoitetaan maltillinen 3/10. Ruokasuosituksiksi nostetaan muuten siipikarja, paistettu ankka sekä makeat jälkiruoat, joista viimeinen lupailee melko banaanista ja makeaakin nautintoa. Katsotaan kuinka käy, aiemmat tapaukset tässä sarjassa ovat tarjonneet jämäköitä, runsaita perusmakuja, joissa on ollut sitä jotain…

Riegele BierManufaktur Augustus 8

Tumman oranssi, hieman jopa punertavan ruskea saksalainen, joka vaahtoaa melko agressiivisesti. Tuoksu on mieto, mausteinen, rusehtavan maltainen ja hieman makea - hiven banaanista hedelmäisyyttä.

Maku on mielenkiintoinen. Eräänlainen syvä makeus värittää kokonaisuutta läpi matkan. Banaania esiintyy jälkiruokamaisessa, hyvin kypsyneessä muodossa ja lähinnä makeutta antavana lähteenä. Se sekoittuu hennon imeltyneeseen maltaisuuden, joka on yleisesti melko leipämäistä - myös pyöreää vehnää on, mutta kovinkaan esiin pyrkivää se ei kuitenkaan ole. Puolivälin jälkeen alkaa löytymään myös hyvin nousevaa mausteisuutta, joka on varsin vahvaa loppumaussa. Katkerotkin puraisevat muutoin melko pehmeän makumaailman lävitse yhdistyen mausteiseen terävyyteen kauniisti. Kaksikko leikkaakin mukavasti mainittua makeutta ja tuo sopivan määrän kuivuutta vastapainoksi. Suutuntuma on todella öljymäinen, pyöreä ja soljuva - hyvällä tapaa pehmeä. Valitettavasti makumaailman syvyys ei aivan pysty hyödyntämään tuntuman runsasta pohjatyötä.

Tuomio: Suutuntumaltaan todella mielenkiintoinen, mutta makumaailma jättää hieman toivomisen varaa. Lähinnä tuo makujen runsaus ja tuhtia tuntumaa vasten peilattaessa kirjon syvyys jää vajaaksi, eikä onnistu täydentämään olutta toivotulla tavalla. Maltainen, makea ja mausteinen vehnäbock, joka toki on hyvää.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti