keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Beer Hunter's Mufloni Säppi APA

Porilainen Beer Hunter’s jatkaa kulttuuritekojen sarjaa, eli tarjoaa oluen ystäville hekumaisia makujaan kohtuu hintaan (3,37€/0,33l) Alkon välikäsien kautta. Tuo on pienen pienpanimon oluesta tässä maassa varsin sopuisa hinta ja ainakin omaan makuun hunterslaiset tuotteet ovat totutusti uponneet hyvin. Tämän american pale alen myötä päästään myös Mufloni-olutsarjan nimen ytimeen. Ainakin seitsemälle Suomen rannikkosaarelle on istutettu villilampaita eli mufloneita. Pieneen Luvian kuntaan kuuluva Säpin majakkasaari on yksi näistä saarista ja porilaispanimon tyylikkään retrosti etiketöity olutsarja kantaakin ylpeästi tämän tuontieläimen tarinaa mukanaan – nyt myös itse Mufloneiden majapaikka on saatu ihmisten huulille. Sen suurempaa kytköstä itse oluttyylin tai raaka-aineiden valinnassa ei saareen ole, sillä tämän american pale alen Chinook-, Nugget- ja Columbus-humalatkaan tuskin siellä viihtyvät (tai vaikka viihtyisivätkin, saattaisivat ne kadota parempiin suihin nelijalkaisten asukkien toimesta). Tällä tuskin on mitään suurempaa merkitystäkään, mukavahan se on lähiseutua nostaa esille oluen voimalla – vaikka sitten vain nimeämisen toimesta. Odotettu uutuus ja etukäteishuhut ovat olleet varsin positiivisia, joten iloisin mielin suut Säppiin kesäillassa!

Beer Hunter's Mufloni Säppi APA
Punertava, kuparisen oranssi ja melko vuolaasti vaahtoava Mufloni. Tuoksu miellyttää, se henkii tropiikin hedelmäistä aromikkuutta, mutta purevampi, hivenen mäntyistä pistokkuutta omaava sitrushedelmäinen puoli on vahvemmilla tällä kertaa. Hieman karamellista, toffeenomaista maltaisuuttakin, mutta melko peittyvää tuo kuitenkin on.

Maussa pihkainen puoli korostuu melko paljonkin, mutta myös sitruksinen purevuus pääsee hyvin esille ja tähdittääkin kohtalaisen voimakasta, pitkää ja suuta kuivattavaa jälkimakua. Trooppinen hedelmäsopan aromikkuus on tuoksua hennompaa, joskin tasavahvaa painia se käy yhdessä toffeisen maltaisuuden kanssa. Tämä kaksikko on kuitenkin melko lailla sivuosissa kokonaisuudessa, mutta hyvä näin. Runsasmakuinen, pureva ja laadukas porilainen.

Tuomio: Maistuva APA Beer Hunter’ssilta, jossa pihkaisuus ottaa osittaista niskalenkkiä sitrushelmien purevasta tuntumasta sekä trooppisemmasta aromaattisuudesta. Hyvää tekemisen jälkeä, jossa makua ja tunnettaa piisaa.

Suosittelen.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti