maanantai 16. kesäkuuta 2014

Rytmikästä pilssiä: To Øl Music Non Stop Techno Pop


Craftbeeriä Kraftwerkin sanoin...
Mielenkiintoisesti nimetty Music Non Stop Techno Pop jatkaa ajoittain melko hyvin Suomesta löytyvien tanskalaispanimo  To Ølin (töllin) oluiden rintamaa. Mangomaustettu pilsner ei sinällään suurta kiinnostusta allekirjoittaneessa aikaan saisi, mutta tällä kertaa on pakko myöntää nimeämisen tehonneen kohteeseensa – myös panimon tuotteiden yleinen toimivuus painoi vaakakupissa melko paljon... Elektromusiikin pioneeriyhtyeen Kraftwerkin Electric Café-albumin (1986) kakkos- ja kolmosraitojen mukaan taiteiltu nimiyhdistelmä kalskahti omaan korvaan sen verran ”väkisin väännetyn kutkuttavalta”, ettei olutta voinut jättää hyllyyn pölyttymään. Etiketin suoraviivaisen tyylikkäässä ilmeessä on myös melko vahvaa tuntua nuorekkaan, ironisia partoja ja hassuja silmälaseja vilisevän mainostoimistoväen suuntaan joka yhdistettynä toølmaiseen tekemiseen lupailee mangon lisäksi hieman muutakin twistiä.

Mangon lisäksi tämä pilsner on saanut mausteekseen myös appelsiinin kuorta ja se on kuivahumaloitu muodikkaaksikin tunnustautuvalla Mosaic-lajikkeella. Mallaspohjasta 30% on hoidettu mallastamattomalla vehnällä – luvassa lieneekin kevyt, hedelmäisen aromaattinen ja kesäinen olut, jota tuskin kannattaa lähteä vertailemaan pilsner-tyylin perinteisempiin edustajiin. Olut on valmistutettu Belgiassa kööpenhaminalaista Restaurant Popia varten ja sen kuvataan uppoavan purevan hedelmäisenä ruokajuomana ravintolan italialaisruokien rinnalla. Toivoa sopii, että hieman Mikkellerin sitrusmehujuomaa ryhdikkäämmin on töllissä reseptiikkaa lähdetty luomaan… Oluen nimestä huolimatta, ei ”nimikkobiisit” välttämättä ehkä se osuvin taustamusiikkivalinta nautintohetkeen ole, mutta voihan sitäkin toki kokeilla…

To Øl Music Non Stop Techno Pop
Ilta-aurinkoon kauniisti sointuva, samea ja varsin nätisti vaahtoava olut. Tuoksu muistuttaa trooppisen hedelmäisyytensä ansiosta kevyempiä APOja ja sessio-IPOja. Kypsä mango on hyvin esillä, mutta myös muuta aromaattista hedelmäisyyttä sademetsän sopasta löytyy. Sitruksista terävyyttä on myös sopivasti, vaalean viljaisa mallaspuoli jää oikeastaan tyystin piiloon tuoksussa.

Sitruksiset sävyt iskevät kieleen jo ensi kosketuksesta, mutta muutoin ensimaku on melko mitäänsanomattoman haalea. Alusta löytynyt sitruksinen ote saa hiljalleen kaverikseen tuoksun tapaista trooppista hedelmäisyyttä pehmeän mangon johdattamana - appelsiini antaa purevammalle puolelle hieman oranssimpaa sävykkyyttä. Sinällään melko piristävä, joskaan ei täysin raikas kokonaisuus, jossa myös ajoittaista vetisyyttäkin aistittavissa.

Tuomio: Trooppinen pilsner, jossa kieltämättä paljon viittauksia myös alejen kasvaneeseen kirjoon. Kaukana tsekkiläisistä esikuvista ollaan, mutta hyvää kesäjuomaa joka tapauksessa tämäkin on - uppoaisi helteisellä terassilla kuin veitsi vanh... voihin.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti