tiistai 30. kesäkuuta 2015

Nurmi X Hiisi #1

Näyttävää ja maistuvaa tekemistä...
Ajan hermolla raaka-aineidenkin saralla...
  • Tyyli: Wheat Ale
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Hiisi, Jyväskylä, Suomi
  • Muuta: Nurmi Clothingin 5-vuotisjuhlaolut

Nurmi X Hiisi #1 on lyhyesti kuvailtuna kestävälle pohjalle rakennettu American Wheat Ale. Se on valmistettu ekologiseen tuotantoon ja eettiseen ajatteluun toimintansa perustavan Nurmi-vaatemerkin viisivuotisjuhlien kunniaksi. Ekologisuus on otettu myös osaksi juhlaoluen reseptiikkaa, sillä sen maustamiseen käytetyt appelsiinin, sitruunan ja mandariinin kuoret ovat rehtiä ylijäämää Paavolan Citymarketin HeVi-osastolta.

Kokonaisuus onkin koottu kauniin huolitellusti uraa uurtavan vaatebrändin statusta ajatellen, sillä hedelmillä maustaminen on yksi tämän hetken nousevista ilmiöistä etenkin näiden muodikkaasti jenkkihenkisempien oluttyylien kohdalla. Sitruskori antaakin hyvin tukea vastaavanlaista tropiikin tuulahdusta tarjoilevalle humalakattaukselle, jossa aromaattiset Galaxy- ja El Dorado-lajikkeet takaavat vaalean kesäoluen toimivuuden Magnumin puristaessa matkaan maltillisen (32 IBU) katkeron puraisun.

Maistuvaa, aromaattista ja ajankuvaan hyvin istuvaa olutosaamista ekologisella, trendikkäällä ja eettisellä puristuksella. Hyvä ja tyylikäs kombo! Hemmetin hipsterit…

Nurmi Clothingin kotisivut (www.nurmiclothing.com)  kertovat tarkemmin yrityksestä ja sen periaatteista, mutta hyvä tiivistys löytyy myös Pupulandian blogitekstistä: Maailman ekologisin farkkubrändi: suomalainen Nurmi

Nurmi X Hiisi #1
Vaaleankeltainen, kohtalaisen vuolaasti vaahtoava olut. Ihan näppärän näköinen. Tuoksu on mainio, leikittelevän kesäinen, terävästi viiltävä ja sitrusmaisen hedelmäinen. Sitrushedelmien kuorten käyttö on hyvin esillä tuorepuristetun mehumaisena, kirpeän hedelmäisenä tunnusvärinä.

Maku on tuoksua askeleen edellä. Runsasta, monipuolista sitrushedelmäisyyttä niin katkerampana purentana kuin happamamman hedelmäisenä, hieman makeana ja virkistävänä tuoreutena. Vienoa ruohonkortta, raikasta havuisuutta ja vaalean vehnäistä pyöreyttä. Loppupuolisko on mukavan rapea, edelleen sitrusmaisen hapanta purevuutta esittelevä. Tuntumaltaan mukavan kevyt, runsasmakuinen ja hyvällä tapaa kesään sopivan suoraviivainen. 

Tuomio: Kaikin puolin toimiva, moniulotteisen sitrushedelmäinen vehnäale, joka on kesäsäässä enemmän kuin paikallaan. Tuore, hyvällä tapaa puhdas ja purevan virkistävä kokonaisuus. Oikein mainio.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti