torstai 17. syyskuuta 2015

Weihenstephaner Korbinian

Alkon oluthyllyn lager-päässä tulee harvoin vietettyä aikaa, mutta nyt valikoimaan nostetun Weihenstephaner Korbinianin kohdalla on tehtävä poikkeus. Ronskin maltainen, jyhkeärunkoinen ja syksyisen syvä doppelbock on juuri niitä syysiltojen sulostuttajia, joita odottaa innolla saapuvaksi jo hyvissä ajoin elokuun loppupuoliskolla. Tokihan neljän ja puolen euron hintalappu melko karulta saksalaisesta lagerista tuntuu, mutta yksittäisostos Korbinianin kohdalla kyllä kannattaa. 

Tummiin ohra- ja cara-maltaisiin sekä Hallertauer Taurus- ja Hallertauer Tradition –humaliin luottava olut tältä ikiaikaiselta panimolta on sulaa nautittavuutta ja hidasta soljuvuutta rohkean jyhkeällä 7,4%:n vahvuudella. Hitaasti nautiskeltava tunnelman rentouttaja joka nauttii iltahämärän kynttilämerestä…

Weihenstephaner Korbinian


Tummanruskea, valoa vasten punertava olut kauniilla vaahtokerroksella. Tuoksu toimii, se on syvä, limppuisen maltainen ja melko makea. Sopivasti paahdetta, kaakaomaista suklaisuutta, tiivistä siirappia ja kuivatun luumuista tummuutta.

Mausta löytyy rusehtavaa tummuutta hyvällä syvyydellä. Tumman limppuista, imeltyneen siirappista maltaisuutta, hieman suklaata ja keskitummaa paahteisuutta. Yleisilme on pehmeä, soljuvan syvä ja puhutteleva mutta lopussa myös kevyesti yrttisempää purevuutta tarjoileva. Kuivattuja luumuja löytyy taaempaa, samoin varsin kevyeksi jäävää pähkinäistä kuivuutta.

Tuomio: Korbinianin makeus jakanee mielipiteitä mutta juuri tällaiset rehdin maltaiset ja syvät maut puhuttelevat näin syksyn pimeissä illoissa. Mainio olut!

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti