maanantai 7. syyskuuta 2015

BrewDog Hello My Name Is Little Ingrid

  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 4,4
  • Panimo: BrewDog, Ellon, Aberdeenshire, Skotlanti

Meinasikin jo päästä unohtumaan, että myös BrewDogin pikku-Ingrid tuli tuossa kesän varrella testattua. Kyseessä on keväällä Hello My Name Is –saagaa täydentämään tullut, maitokauppavahvuuteen tähdätty versiointi aiemmin Ruotsiin liitetystä Hello My Name Is Ingrid –double IPAsta. Pohjoisen vahva markkina-alue lienee pää syy marjamausteisen session IPAn ajamiseen tuotantoon ja mikäpäs siinä. ”Ison” Ingridin tavoin olut on maustettu tuoreilla lakoilla (kuulee puhuttuvan myös hilloista ja suomuuraimista) ja taustalla mylläävät tutun terävät humala-aromit. Mikään suuri HMNI-oluiden ystävä en tunnusta olevani, mutta kyllähän ne pääsääntöisesti on tullut ihan mielenkiinnosta maistettua… Katsotaan, mitä tästä maitokauppavahvuisesta oikein tuumattiin…

BrewDog Hello My Name Is Little Ingrid
Kirkas, auringonlaskun oranssa olut kauniilla vaahtokerroksella. Tuoksu on veikeä, muttei välttämättä täysi napakymppi. Sitrushavuisen humaloinnin lomassa pilkottaa melko selvästi esille nousevaa, oikeastaan varsin rehdin oloista lakkaista marjaisuutta. Ehkä tästä hillasuon ja greippisen havumetsän sekoituksesta oli odotettavissakin melkoinen soppa, joten tyydyn toteamaan, että ”onpas jännä”. En siis ole kovinkaan myyty, vaikkei kombossa sinällään mitään vikaa olekaan.

Myös mausta löytyy lakkaa, joskin hieman piilotetumpana se aluksi esiintyykin. Se kuitenkin pääsee irti maun loppupuoliskolla yhtyen kevyen greippiseen, hennon havuiseen loppurutistukseen. Kokonaisuus on tasapaksu, sinällään napakka ja raikas, mutta samalla vähän kömpelön oloinen… Suurempana annoksena varmasti jo epämiellyttäväkin juotava.

Tuomio: Lakkainen session IPA ei siis kolahtanut vaikka ideana ihan hauska olikin. Lakat lakkoina ja session IPAt IPOina.

Pisteet: 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti