keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kotiolut: Torppis Brew Saison

Tällä kertaa kotiolutta saapui pääkaupunkiseudulla vaikuttavan Torppis Brewn karavaanin kyydissä. Kotipanimon head cheffinä toimiva Ville oli matkalla kohti Savonmaita ja sovimme pikaisen tapaamisen erään jyväskyläläishuoltoaseman pihalle. Sain käsiini pullollisen Villen valmistamaa, tyylikkäästi vironkielellä runoillulla etiketillä varustettua Saisonia. Olut on käynyt testissä myös lahden takana, jossa oman arvionsa tuotteesta antoi Koht-baarin työntekijä. Kansainvälinen kotiolut siis...

Torppis Brew Saison
Punertavan keltainen, tasaisen samea saison omaa runsaan ja erittäin kestävän vaahtokannen. Oikein kaunis. Tuoksu on melko runsas, hieman mausteinen hiivaisuus edellä kulkeva, yrttinen ja sitrusvivahteisen pisteliäs. Päältä jopa kuivan hefemäinen, hiljalleen hieman karamellista, kohtalaisen runsaaksikin osoittautuvaa mallasta esiin päästävä.

Maultaan edelleen runsas, hieman alkoholia henkivä, vahvan oloinen mutta toimiva. Valkopippurimausteinen hiivaisuus on taas hyvin esillä, myös kevyttä rusinahedelmäisyyttä löytyy. Lopussa sitruksista happamuutta sekä hyvin löytyvää korianterista yrttisyyttä. Pohjaltaan melko jämäkkä, aavistuksen karamellinen mutta lopulta kuitenkin melko kuiva kokonaisuus.

Tuomio: Hieman särmikäs, mutta samalla luonteikas saisonin ja vaalean Belgian alen välimaastossa seilaava olut. Korianteria ja mausteita löytyy hyvin, tasapainoisuus on aavistuksen hakusessa.

Tuhdinlainen tunnelma toimii viileässä syysillassa hyvin. Varsin mieluisaa nautittavaa sohvan syvyyksissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti