torstai 10. syyskuuta 2015

Bryggeri Helsinki Golden Ale


Bryggeri Helsinki toi hyvissä ajoin ennen kesän todellista hellekautta oman Golden Alensa Alkon valikoimiin. Rempseästi Centennialilla, Nelson Sauvinilla sekä Citralla humaloitu vedos rakentuu pale ale – ja karamellimaltaisen rungon varaan eikä 43,3 EBUn purevuudestakaan voine valitella. Eli hieman modernimpaa ja isokätisempää antia onkin tarjolla. Hyvä niin, vaikuttaa oikein mainiolta terassioluelta ja kesän taittajalta. Tai no, kesähän lienee jo mennyttä aikaa mutta kyllähän hyvälle oluelle aina paikkansa muutoinkin löytyy...

Bryggeri Helsinki Golden Ale
Sameahko, oljenkeltainen ja kauniisti vaahtoava olut. Tuoksu on varsin aromaattinen, täynnä trooppista hedelmää ja greippisempää purevuutta. Hieman karamellinen, vaaleanlainen runko, varsin miellyttävä, oikeastaan melko apamainen tuoksu.

Maultaan varsin hyvä, kesäinen, pureva ja jenkkimäisen aromaattinen. Tuoretta greippiä, runsasta tropiikin vaaleansävyistä hedelmää sekä hieman makeutta antavaa, kevyen keksistä ja sopuisan runsasta maltaisuutta. Hedelmien tahdissa kuitenkin pääsääntöisesti mennään… Tuntumaltaan raikas, tasapainoinen ja mauiltaan melko runsas.

Tuomio: APAmaisesti humaloitu, toimivan pureva ja runsaan aromaattinen kesäolut. Ei hassumpaa…

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti