perjantai 25. syyskuuta 2015

Lost Abbey Carnevale


For centuries Venetians lightened the dark of winter with an elaborate upending of social order. In donning a disguise for Carnevale, for one night a pauper could become a prince, a learned man a fool, a proper lady a passionate lover… And no one would be wiser.
This beer is our tribute to that grand celebration of the unexpected. A Saison-style blonde ale with American hops and… well, that’s all you really need to know. Now put on your mask, raise your glass, and toast to the magic of a winter’s night mystery.
Lo Carnevale!

Karnevaalihumua kalifornialaisen Lost Abbeyn voimin. Aina keväänajan paastosesonkiin valmistuva Carnevale on Amarillolla ja Simcoella humaloitu saison, johon on vuodesta 2009 lähtien lisätty kumppaniksi brettaa. Erilaiset olutportaalit ja jopa panimon kotisivut kertovat vahvuudeksi 6,5%, mutta ilmeisesti vuosikerroissa on eroja. Omani on nimittäin ilmoitettua muhkeampi, saisoniksi jo melko ryhdikäs kahdeksan prosentin lukemallaan. Todennäköisesti kyseessä on vuoden 2015 painos, mutta varmaksi en sano – vuosilukema unohtui tarkastaa pullon kyljestä ennen sen toimittamista kierrätykseen. 

Lost Abbey Carnevale
Carnevale on yllättävän pehmeäntuntuinen, rauhallinen ja ehkä vähän ponnetonkin saison. Brettan tallimaisuus ei ole suurissa määrin esillä taustalla kajastavaa, kuitenkin oman erityispiirteensä oluelle antavaa loimisuutta lukuun ottamatta. Ehkä ajan kanssa sekin voimistuisi… Yleisesti olut melko kuiva, lopussa pippurisen mausteinen ja perushiivainen. 

Matkassa on ajoittain itsestään merkkejä antavaa hedelmäisyyttä varsin vaalein sävyin, mutta myös sitrusmaisempiakin maisemia lopun happaman kirpeään rutistukseen on maalailtu. Yleinen pehmeys lienee peräisin maunkin puolella esiintyvästä, melko ryhdikkäästä mallaspuolesta, joka tuo mukaan vaalean viljaisuuden lisäksi myös kevyttä makeutta.

Tasapainoinen, samalla hieman tasapaksu ja varmankin päälle pelattu brettasaison. Perusvarma, turhan särmätön olut, joka ei sydäntä onnistu sulattamaan. Odotuksiin nähden ihan kiva.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti