keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Mikkeller Stateside IPA

Eastside, westside, stateside...
A love of American microbrews is the inspiration behind this IPA, brewed with generous amounts of aromatic, American hops, which provide the significant freshness and bitterness with lots of citrus notes. The taste sensations are nicely balanced by the sweetness from the caramel malt.
Panimon tarinankerrontaan ei oikeastaan ole mitään lisättävää, mutta yritetäänpä silti. Eli Alkon valikoimiin saapui pienellä porrastuksella kaksi maistuvaa Mikkellerin IPA, joista etenkin nyt maistelussa oleva Stateside kerää vuolaat kehut toimivan kokonaispakettinsa myötä (Green Goldin arvio löytyy täältä). Rippasen alle seitsemään prosenttiin asetettu, lähes optimaalinen vahvuus yhdistettynä jenkkihekumaiseen Chinook-Amarillo-Cascade-Centennial –komboon täräyttää suuhun varsin puhuttelevan makuelämyksen. Mikkeleriläiseen tyyliin olut on pantu Belgiassa De Proefin käkiluolassa ja jälki on jälleen kerran vakuuttavaa…

Mikkeller Stateside IPA
Meripihkainen, samea ja runsaan, kauniin pitsiävän vaahtokerroksen nostattava olut. Tuoksu on mitä parhain: runsaasti mäntyä, tukevaa sitrusta ja orastavaa pihkaisuutta. Hieman löytyy myös kukkaista aromia, samoin kevyttä karamellisuutta ja hiljalleen esiin nousevaa papaijamaista trooppisuutta. Yleisesti raikas, runsas ja kutsuva.

Maultaan Stateside on mainio. Hyvää, suoraviivaista sitrusta, tuoretta mäntyisyyttä ja ohutta pihkaisuutta. Loppupuolisko on hieman kitkerän katkera kukkaismaisen sävynsä ansiosta ja myös greipinkuorista happamuutta mahtuu mukaan. Ajoittain kevyttä karamellia, kokonaisuutena runsas, pyöreä mutta silti napakka ja tuoreen virkeä.

Tuntumaltaan jämäkkä, makumaailmaltaan runsas. Hieman huulia tahmaava, pureva ja kaikinpuolin vakuuttava.

Tuomio: Varsin edustava IPA puhdaspiirteisellä esityksellä. Voisin maistaa toisenkin.. 

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti