maanantai 18. tammikuuta 2016

Alkon Jouluoluet 2015: Fuller's Old Winter Ale

Oldie but goldie...
  • Tyyli: English Strong Ale
  • Alk.%: 5,3
  • Panimo: Fuller's, Lontoo, Englanti

Tämä lontoolaispanimon talvitunnelmaan hyvin istuva, rusehtava ja miellyttävän pubitunnelmainen English Strong Ale on ollut vakiokasvo Alkon joulu- ja talvisesongin valikoimissa. Fuller’s Old Winter Ale onkin olut, jolle suo mieluusti jokavuotisen paluun. Mitään suurta ja ihmeellistä se ei kuitenkaan tarjoa, mutta tasapainoisuus, alussa mainittu tunnelma ja brittiläinen tahdikkuus tekevät siitä erinomaisen nautiskeluoluen talvisen maiseman tuijotteluun. Toisaalta, mikäpä Fuller’sin tuote ei siihen ei sopisi?

Laatukamaa laatupanimolta siis lasissa. Pale ale-, kristalli- ja suklaamaltaista kootun oluen humalakattaus henkii mukavaa brittitunnelmaa Goldings-, Challenger- ja Northdown-lajikkeiden muodossa. Old Winter Ale on panimon nettisivujen mukaan erityisen suosittu länsinaapurissamme Ruotsissa, mutta sillä on paljon vientiä muuallekin.

Fuller's Old Winter Ale
Meripihkainen, läpikuultava olut vaalealla vaahdolla. Tuoksu on kuivatun hedelmäinen, kuivakkakuisen leivosmainen ja hitusen sitrusyrttinen. Ruskeaa, rentoa pubitunnelmaa...

Mausta löytyy samaa, rusinansävyistä kuivattua hedelmäisyyttä, kevyen karamellista, kuivakakkuista tuntua. Sitruksinen, puumaisen kuiva ja hienoisen yrttinen humalointi puree miellyttävästi tuoden kokonaisuuteen mukavaa särmää. Olut on suussa hieman soljuva, muttei järin tuhti. Mauiltaan sopivan syvä, makean orastava mutta samalla kuivakan pureva.

Tuomio: Mainio, tasapainoinen britti joulun ja oikeastaan koko talven sesonkiin. Sopivan lämmin ja mutkaton, laadukas ja maistuva.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti