perjantai 8. tammikuuta 2016

Omnipollo Noa Pecan Mud Cake


Suurta olutta olisi jälleen tarjolla tältä innovatiiviselta ruotsalaisduolta. De Molenilla on näköjään käyty vierailemassa reseptivihkonen matkassa ja tällä kertaa vuorossa on ollut hymyn pullonkin kylkeen nostava, pekaanipähkinäinen ja mutakakkuinen imperial stout. Panimo viljelee oluen kohdalla tarinaa Henokin nuoruuden haaveesta ryhtyä kondiittoriksi ja kyllähän tämä olut tottavie olisi varma valinta konditoriassa kuin konditoriassa.
“When I was 12 I dreamed of becoming a pastry chef. Call this a creative outlet.  Thick, rich and excessively decadent, this beer aims to bring back childhood memories.” -Henok
Omnipollo Noa Pecan Mud Cake
Musta, ruskealla vaahdolla varustettu, hidasliikkeinen olut. Tuoksu on pehmyt, todella syvä ja erittäin hyväilevä. Ronskia, suklaakakkuista tummuutta, pehmeää espressoa ja vaniljaista kermaisuutta. Reilu tilkkanen soljuvaa pähkinälikööriä, aavistus toffeista vanukasta. Suorastaan sukellettavan kutkuttava tunnelma.

Maultaan hieman kulmikkaampi, joskin miellyttävän vivahteikas ja monipuolinen. Vaniljainen, suklaakakkuinen mokkaisuus ja tumma paahteisuus nousevat päällimmäisinä esiin, mutta alta puskee kovaa vauhtia myös hasselpähkinäisen kermalikööristä tuntua. Hiljalleen esiin nousee myös kevyen savuista, sulan lakritsista pinttyneisyyttä sekä kohtalaista katkeron purua. Jälkimaku on salmiakin sävyttämä ja mutakakkuisen suklainen hienoisella espresson lisällä ryyditettynä.

Olut soljuu suussa ja tahmaa kevyesti, mutta voisi olla makumaailmaan ja vahvuuteensa nähden tuhdimpikin. Alkoholi ei toisaalta maistu ja kokonaisuus on muutoinkin petollisen helposti juotava kaikessa pehmeydessään.

Tuomio: Erinomainen, mutakakkuisen monipuolinen ja kutsuva imperial stout pähkinäliköörisellä vivahteella. Omnipollo taitaa temput, ei tässä voi muuta sanoa!

Pisteet: 43/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti