torstai 21. tammikuuta 2016

Mikkeller Milk Stout

  • Tyyli: Milk Stout
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Mikkeller, Kööpenhamina, Tanska
  • Pantu: De Proefbrouwerij, Hijfte, Belgia

Mikkellerin Milk Stout oli jokin hetki sitten lipunut Harry’sin hanaan ja nappasin sen lasini täytteeksi viileähkön talvi-illan vastalääkkeeksi. Nämä laktoosilla makeutetut paahdenautinnot kuuluvat sinne perusvarmojen nautinto-oluiden kategoriaan, jotka kieltämättä kiehtovat aina pakkaskelien kiristäessä otettaan. Tällä kertaa mikkelleriläinen ei kuitenkaan lunastanut sille ladattuja odotuksia, vaan sen taustakai’ussa oli jotain, mikä ei oikein kielen päällä miellyttänyt. Kokonaisuutena kuitenkin varsin hyvä ja maistuvankinlainen tuotos.

Vanha kunnon Pläkki olisi voinut olla kova tähän saumaan...
Mikkeller Milk Stout
Musta, beigellä vaahtokerroksella aateloitu hanaolut. Tuoksu paahtomaltainen, hieman seisseen laktoosinen ja mukavan kahvinen. Taustalla ehkä hieman hedelmäisyyttä sekä kevyttä marjaista pyöreyttä.

Maultaan hyvä, joskaan ei täysi napakymppi kuitenkaan. Tummaa, kahvisen paahteista maltaisuutta, hieman kuivaa suklaisuutta sekä hyvin ohutta savun virettäkin. Laktoosinen makeus on hieman seisseen pinttynyttä, pyöreyden sijaan suoranaista imelyyttä henkivää joskaan ei kovin dominoivaa olekaan. Lopussa sopivaa katkeron purua, ehkä vähän marjaisaa kaikua ja kevyttä hedelmää. Kohtalaisen runsas, melko helposti kumottava tuntumaltaan.

Tuomio: Hyvä, joskaan ei järisyttävä milk stout. Paahteesta ja osittaisesta kuivuudestaan huolimatta orastavan imelä katku ei täysin puhuttele. Kokonaisuutena varsin kelpo.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti