lauantai 9. tammikuuta 2016

Olutpaja Haastaja

  • Tyyli: English Pale Ale
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Olutpaja, Laitikkala, Suomi
Joulun jälkeinen Hämeen viinitilakierros vei minut mm. Rönnvikin viinitilalle, jossa kurkistin myös sen vuorkaralaisena toimivan Olutpajan kulisseihin. Tilan viinipuodissa on tilaviinien ohella myynnissä myös panimon tuotteita ja niiden joukosta löytyi kuuleman mukaan joulun alla pulloon päätynyt, punertavaetikettinen Haastaja. Oivaltavasti nimetty, brittityyliin kallistuva ja miellyttävän tasapainoinen ale on humaloitu Challengerilla, joka tässä tyylissä toimii eittämättä kauniisti.
Tasapainoinen ja perinteinen englantilaisvaikutteinen kuparinpunainen pintahiivaolut. Maltaisuudessa keksimäisyyttä, hedelmää ja tummaa karamellia. Humaloinnissa käytetty englantilainen Challenger tuo tuoksuun hedelmäisyyttä ja mausteisuutta. Katkeruus on kuitenkin matala. Hiivana englantilainen hedelmäinen pintahiiva. Tyylin mukaisesti erittäin juotava, maukas ja tasapainoinen olut.
Olutpaja Haastaja
Punertavan ruskea, kirkas ja tyylikkään näköinen olut. Tuoksu on kevyen leipäinen, kuivakakkuisen maltainen, hieman tummuutta uhkuva ja brittihedelmäinen. Mukana on hienoista mausteisuutta ja ehkä kevyttä yrttistäkin katkua.

Maultaan pätevä brittiale rehdillä tunnelmalla. Kevyen leipäistä maltaisuutta, kuivakakkua ja hentoa toffeetakin, mutta etenkin maun loppupuoliskolla hyvin purevaa, yrttisen mausteista katkeroakin. Kypsää hedelmää, kevyttä puumaisuutta ja vienoa pähkinää. Tuntumaltaan tasapainoinen, ehkä vähän kevyt mutta toimiva. 

Tuomio: Miellyttävä, tasapainoinen ja tyylikäs esitys brittiteemaiseen tunnelmointiin. Mallasta, purentaa ja pähkinäistä ruskeutta. Oikein hyvä.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti