torstai 28. tammikuuta 2016

Thornbridge Saint Petersburg

Hieno olut...
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 7,4
  • Panimo: Thornbridge, Bakewell, Englanti
Thornbridge on yksi brittiläisen panimokentän tasaisen laadukkaita, tarpeen tullen miellyttävän ronskejakin otteita esittelevä toimija. Sen imperial stoutiksi hieman kevyt Saint Petersburg on kiehtonut jo hyvän tovin, mutta jostain syystä sen lisääminen verkkokaupan ostoskoriin on aina vain jäänyt tekemättä. Onneksi aktiivinen maahantuoja toi sen lopulta riittävän tyrkylle ja naputtelin muutaman pullon Alkon tilausvalikoiman kautta kotiove... lähi-Alkoni takavarastoon. Aktivoitunut tilausvalikoima on ollut viimeisen puolivuotisen iloisimpia uudistuksia, vaikkeivat nämä hinnat keskieurooppalaisten kilpailijoiden tasolle tahdo painuakaan...

Reilu seitsemänprosenttinen, tsaarin valtakunnan metropolilta nimensä lainaava olut on valmistettu mm. suklaa- ja paahtomaltaita sekä paahdettua vehnää käyttäen. Humalina miellyttävän tuntuman antavat Galena, Perle, Hallertauer Magnum. Kerrassaan mainio olut!

Thornbridge Saint Petersburg


Todella tumma, oikeastaan mustana näyttäytyvä olut kauniilla, hiljalleen lasin reunalle pitsiksi liimautuvalla vaahtokerroksella.  Tuoksussa miellyttävää paahtomaltaisuutta, ehkä vähän kahvistakin vibaa. Hyvin kevyttä savua, runsaampaa tumman suklaan aromia sekä kevyttä makeutta. Paahde ja mallas ovat kauniisti pääosassa tässä syvässä ja tummasävyisessä näytelmässä. Hiljalleen esiin nousee myös After Eightin minttuisuutta tai jotain sen tapaista...

Maultaan mainio. Runsas, suussa hieman soljuvakin maltaisuus on rehdin paahteista, hivenen savuista sekä kevyelti nahkean hiiltynyttä. Mukaan tulee tummaa suklaata, kahvia ja ehkä vähän leipääkin. Kuin varkain esiin nousee melko rapeassa kunnossa oleva, sitrushedelmiin ja yrttiseen tuoreuteen kallellaan oleva humalointi, jolla on etenkin loppurutistuksessa mukavan tiukka, pitkään kantava ote. Paahde kuitenkin pitää pintansa ja nousee suklaisen kahvisuuden siivittämänä mukaan nautinnolliseen loppuliukuun. Hieman löytyy pähkinää, katkerimmilla vaiheilla salmiakkiakin – jälkikatku henkii vähän blackipamaista fiilistä, mikä ei suinkaan ole huono juttu.

Tuntumaltaan hieman soljuva, syvänoloinen ja runsas, mutta ehkä vähän jykevyyttä silti huutava. Tasapaino on kuitenkin kohdillaan, eikä tästä sen enempiä kannata lähteä huutelemaan. Laatua on lasissa, se on aina mukava asia.

Tuomio: Runsaan paahteinen, monivivahteinen ja mukavan tiukasti pureva imperial stout vähän totuttua kevyemmällä, joskin riittävän monipuolisella vahvuudella merkattuna. Hieno olut, laadukas olut, suositeltava olut.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti