tiistai 26. tammikuuta 2016

Alkon Jouluoluet 2015: Vakka-Suomen Prykmestar Vahva Joulubock

Neilikkainen doppelbock...
Joulu oli ja meni, mutta mieltä ja sydäntä lämmittävien doppelbockien aikakausi vain jatkuu. Vakka-Suomen Panimon neilikkainen Vahva Joulubock käväisi lasissa jo joulun korvilla, mutta pikkukiireet ovat tuoneet vähän viivettä juttujen julkaisutahtiin. Nettipalstoja lukiessa neilikkaisuus näytti olevan aika monille kynnyskysymys, mutta omaan suuhun tuo vivahde toimi hyvin. Tokihan VASPilta rungokkaan bock-oluen näkisi ihan ”puhtainkin jauhoin” veisteltynä, mutta toihan tuo pieni yrttinen lisä mukaan sitä kuuluisaa joulun taikaa – ei kuitenkaan liiaksi, mikä näin joulumausteita hieman kaihtavalle on positiivinen juttu.

Vakka-Suomen Prykmestar Vahva Joulubock
Punertavan ruskea, kastanjainen olut - varsin kaunis. Tuoksu on mieto mutta lämmetessään avautuva. Hivenen pähkinäinen, kuivahedelmäinen ja  karamellisen leipäinen. Neilikkaa löytyy yrttisenä sävykkyytenä, sellaisella sopivalla intensiteetillä.

Maultaan toimiva, neilikan sävyttämä ja rusehtavan maltainen. Kuivahedelmäisyyttä, tummahkoa karamellimaltaisuutta, tummahkoa leipäisyyttä ja sopuisan yrttistä katkeruutta. Ehkä vähän paahteen poikastakin. Tuntumaltaan mukavan pyöreä, kevyen soljuva ja makumaailmaltaan runsas.

Tuomio: Runsaan maltainen ja puhuttelevan tasapainoinen bock VASPilta. Neilikkainen, muttei liian... Toimii hyvin.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti