torstai 23. helmikuuta 2017

Alkon Pienpanimo-oluet 2017: Kimito Brewing Brown Ale

Kimito Brewing Brown Ale

Kemiöläispanimo lähti mukaan Alkon pienpanimosettiin brittihenkisen Brown Alen voimin. Vaikka brittifobioistani olenkin hiljalleen pääsemässä eroon, on tumman puhuva ale-tyyli itselleni vielä jokseenkin epämieluisa (lue: tylsä), vaikka sen ryhdikkäämmät ja etenkin modernisoidummat versiot ihan mukiinmeneviä ovatkin. Aika vaihtelevaa vastaanottoa näkyy kyseinen olut saaneen ja omalle kohdalle osui oikeastaan juuri sellainen kappale, kuin panimon isäntä Jonas oli mainostanut: helposti lähestyttävä, kevyt ja saarivaltion makuja esittelevä, tummansävytteinen olut.

Tasapainoa löytyy mukavasti ja mallaspuoli pelaa kutakuinkin mallikkaasti, vaikka kyllähän runkoa voisi asteen tai parin verran lisääkin olla - etenkin kun panimon humaloidummissa oluissa maltaankin rooli on saatu varsin mukavasti esille. Humalina Fuggle ja East Kent Goldings. Harrastajan näkökulmasta lopulta tylsänlainen, kuten nämä perusbrownit ja bitterit tuppaavat yleensäkin olemaan. Yleisesti helppo, hieman tummempaa makumaailmaa esittelevä vaihtoehto lajiin vasta tutustuville.

Kimito Brewing Brown Ale

Tummanruskea, vaalealla vaahdolla kruunautuva olut. Tuoksussa tumman leipäistä, hieman paahtunutta maltaisuutta, pähkinää sekä tumman siirappista maltaan makeutta. Kevyttä yrttiä, tummaa sävykkyyttä ja tasapainoista tunnelmaa.

Maultaan brittihenkinen brown ale. Mallasleipää, tummia sävyjä ja kevyttä paahteisuutta, vienoa suklaata, hentoa siirappia ja kohtalaisen purevaa yrttisyyttä. Tasapainoinen, hiilihapoiltaan hitusen terävä kokonaisuus. Aika helposti lähestyttävä olut, jolle lisäpotku runkoon tekisi terää.

Tuomio: Helposti lähestyttävä, kevyehkö Brown Ale brittitunnelmissa.

Pisteet: 29/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti