perjantai 3. helmikuuta 2017

Sori Brewing Delirious Imperial IPA

  • Tyyli: Imperial / Double IPA
  • Alk.%: 8,1
  • Panimo: Sori Brewing, Tallinna, Viro

Etelähelsinkiläinen Sori Brewing jatkaa vahvaa porskuttamistaan ja nyt heiltä on saatu Alkon valikoimiin myös maittavaa double IPAa. Naapurin isäntä ehti Deliriousta suitsuttamaan taannoisen Viron reissun jälkimainingeissa, joten oli selvää, että kyseinen olut sai täydentää allekirjoittaneen ensimmäistä Alkon verkkopalvelun kautta tehtyä ”oluttilausta”. Kyllä kannatti.

Delirious on kahdeksanprosenttinen double IPA, joka on kylvetetty Citran, Mosaicin sekä Simcoen muodostaman humalakattauksen kanssa. Rehdin aromaattinen, sopivasti pureva ja runsasmakuinen olut osuu maaliinsa hyvin ja sen soisi löytävän laajemmin tiensä monopoliliikkeen fyysisiinkin valikoimiin.
Delirious means a wildly excited state of mind. Getting wildly excited, we added a massive amount of dry hops into this Imperial IPA. Seriously dry hopped with amazing hops like Citra, Mosaic and Simcoe. Like all great IPA’s, this is best enjoyed fresh. A real, big American style Imperial IPA that makes your hop radar go wild.
Sori Brewing Delirious Imperial IPA
Kullanruskea, oranssinsävyinen olut vaalealla vaahdolla. Tuoksu on runsas, täynnä greippiä, havuja sekä vaaleahkon sävyistä tropiikin hedelmäisyyttä. Aika ja lämpö paljastaa myös hieman soljuvaa karamellisuutta.

Maultaan sorilainen toimii tuoksuakin paremmin. Trooppinen ananaksen, papaijan ja aprikoosin ylimarssi saa seurakseen lopussa kiristyvää greippisyyttä, joka kietoutuu yhteen vehreän havuisuuden kanssa. Pitkä ja katkera jälkiliuku nostaa seurakseen karamellisiakin sävyjä, tukevan, mutta taustalla pysyttelevän mallasrungon antaessa kevyen lisänsä makuun maiston alkuvaiheilla. Kevyttä pihkaa, soljuvaa menoa sekä vienoa tahmaavuutta. Katkerot lopulta hieman yllättäen latistuvat hyväpoljentaisen aloituksensa jäljiltä, mutta kohtalainen peräkärry silti löytyy.

Tuomio: Trooppisen hedelmäinen ja kohtalaisen napakka DIPA. Hitunen purentaa aromaattisuuden ja mehukkaan hedelmäisyyden alta esiin niin on oikein bueno.

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti