torstai 16. helmikuuta 2017

Kimito Brewing Mosaic / Vienna

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,6
  • Panimo: Kimito Brewing, Kemiö, Suomi
Kimito Brewing on tullut tutuksi jo parin tuotteen voimin ja nyt Alkoon on saatu pari muutakin olutta ihan lyhyen ajan sisään. Näistä ensin tullut Mosaic/Vienna tuli tilattua monopoliliikkeen verkkopalvelun kautta, mutta sain pullollisen maistettavaksi myös suoraan panimolta. Salaliittoteorioitsioiden kiusaksi päätin korkata näistä sen itse maksetun… Vai korkkasinko? No eipä sillä väliä ole, lopputulema on aina sama.

Mosaic/Vienna on yhdistelmä panimon perustajakolmikkoon ja pääjehuna häärivän Jonaksen lempiraaka-aineita: Vienna-maltaita ja Mosaic-humalaa. Single malt, single hop - ihanan yksinkertaista. Omiin mieltymyksiin kannattaa näemmä luottaa, sillä nyt käsittelyssä oleva olut tarjoilee panimon tasaisena esiintyneen linjan parasta antia tähän saakka.

Kimiton oluissa on toistunut kautta linjan sama, hyvin mallasrunkoa esiin nostava vaikutelma, joka antaa kevyemmällekin oluelle totuttua enemmän ryhtiä ja syvyyttä. Sama pätee myös ko. pale aleen, jossa Mosaicin dominointi saa hyvän pohjan alla pötköttävästä, syvyyttä antavasta, muttei tunnelmaa liian raskaaksi tukevoittavasta mallaspatjasta. Tasapainoa löytyy ja aromipuolella liikutaan hyvissä sfääreissä katkeruuden seilatessa keskirunsaalla voimakkuudella jälkipuoliskolla.

 Kimito Mosaic / Vienna
Vaalea, kirkas ja kuohkeavaahtoinen olut. Tuoksussa sitrusta, trooppista hedelmää sekä Mosaicista jotenkin aina mieleen tulevaa mustaviinimarjapensaan lehteä. Mallas on mukana keskirunsaana, mallaskeksisenä ja vaaleahkona patjana. Mukavan runsas.

Maultaan tuoksua myötäilevä. Kirpeää sitrusta, vaaleahkoa tropiikin sävyä, lopussa vienoa yrttisyyttä sekä tuota viinimarjapensaan sormin hierottua lehteä. Kohtalaisen hyvin esillä olevassa rungossa keksimäisyyttä, kuivempaa viljavuutta sekä reunoilla kevyttä, kuivakakkuista karamellisuutta. Loppupurenta on mukavan napakkaa ja pitkällä vievää, tuoreenpuhuvan kokonaisuuden tarjotessa hyvää tasapainottelua esillä hyvin olevan maltaan ja onnistuneen humaloinnin teesein.

Tuomio: Ehkäpä parasta tekemistä mitä Kimitolta on tähän saakka vastaan tullut. Onnistunut yhdistelmä napakkaa humalanpuraisua sekä panimolle ilmeisen tyypillistä, hyvää maltaan esiin tuontia.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti